10 vragen aan… Lode Hofmans (Open VLD)

10 vragen aan… Lode Hofmans (Open VLD)

RANST – Regioranst.be stelde afgelopen week per mail ’10 vragen aan’ alle gemeenteraadsleden. De reeks ’10 vragen aan…’, zal elke zaterdagochtend online staan, ideaal om bij een lekker kop koffie en boterham wat lectuur te hebben om het weekend te starten. 


Wie? Lode Hofmans (Open VLD)
Functie?
Burgemeester, bevoegd voor: Burgerlijke stand, senioren, politie, brandweer, veiligheid, ruimtelijke ordening, personeel
Jaarlijks brutoloon: 64 726,54 euro (loon burgemeester)
(Bron: (https://www.cumuleo.be/nl/mandataris/9685-lodewijk-hofmans.php)
Betalende mandaten: IGEAN Milieu & Veiligheid en Dienstverlening
Beroep: Zaakvoerder

 

 


Wat doet u in het dagelijkse leven?
“De voornaamste bezigheid is de functie van burgemeester en neemt ook het meeste tijd in beslag. Daarnaast ben ik ook nog verzekeringsmakelaar.”

Op welke realisering bent u het meeste tevreden de afgelopen legislatuur?
“De grootste tevredenheid vind ik in de goede samenwerking van gemeente en verenigingen. Deze samenwerking heeft al tot schitterende resultaten geleidt. Ik denk daarbij aan de realisatie van het lokaal van de Koninklijke Harmonie ‘De Nachtegaal’ te Ranst, waar de gemeente een ondersteuning gedaan heeft en de vereniging zelf het gebouw gezet heeft. Dit is ook zo het geval op de terreinen van de Moervelden, waar de gemeente de gronden ter beschikking gesteld heeft en de verschillende verenigingen, zoals de mensen van de Sterrenwacht, de BMX en het ganse gebeuren van de LRV, lokalen en oefenvelden hebben ingericht. Zo zijn er nog een aantal voorbeelden, maar ik kan ze niet allemaal vermelden, maar vooral deze goede samenwerking geeft mij een grote voldoening.”

Wat is de sterkte van uw partij en wat wil u nog bereiken in de toekomst?
“De sterkte van onze partij is dat onze fractie bestaat uit zeer bekwame mensen, die erg gedreven zijn en die ook in de toekomst de gemeente graag verder willen besturen. Uiteraard willen wij ook in de toekomst een financieel gezonde gemeente houden, maar toch ook de nodige investeringen voorzien die noodzakelijk zijn, zoals onder andere de nieuwe huisvesting van onze technische dienst, goed onderhouden wegennetwerk, …”

Wat kan er nog beter in onze gemeente?
“Zoals in zovele gemeente is ook bij ons het grote probleem de verkeersdrukte op onze wegen. Dit hebben we evenwel niet zelf in de hand. Gezien de dagelijkse files op de autosnelwegen zal het verkeer in de randgemeente rond Antwerpen in de toekomst waarschijnlijk nog toenemen. De grote uitdaging zal dan zijn om dit alles in goede banen te leiden en voor een verkeersveilig gemeente te zorgen.”

Wat is uw favoriete plek in onze gemeente?

“De uithoek van de deelgemeente Oelegem, grenzend aan Halle. In de volksmond wordt dit de Halse Hoek genoemd. Dit is de omgeving van het fort van Oelegem, dat volgens mij het mooiste plekje ter wereld is. Vooral bij koude winterdagen, wanneer alles bedekt is met een laagje sneeuw, is dit een prachtige omgeving. Ik kan iedereen aanbevelen om daar eens een wandeling te maken.”

Wat is uw favoriete gerecht?
“Frieten (nog liefst van een frituur) met stoofvlees en mayonaise.”

Welk talent had u graag gehad?
“Graag had ik nog een veel betere voetballer geweest, liefst nog internationaal.”

Welke hobby beoefent u?
“In het verleden was dat voetballen en paardrijden. Nu beperkt zich dat tot fietsen en wandelen.”

Wat zou u zeker nog eens willen doen in uw leven?
“Een safari in Zuid-Afrika staat bovenaan op mijn verlanglijst.”

Wat is uw favoriete vakantiebestemming?
“Oostenrijk. Vooral dan ook in de winter.”