10 vragen aan… Monique Beirinckx (CD&V)

10 vragen aan… Monique Beirinckx (CD&V)

RANST – Regioranst.be stelde afgelopen week per mail ’10 vragen aan’ alle gemeenteraadsleden. De reeks ’10 vragen aan…’, zal elke zaterdagochtend online staan, ideaal om bij een lekker kop koffie en boterham wat lectuur te hebben om het weekend te starten.Wie?
Monique Beirinckx
Functie?
Gemeenteraadslid
Jaarlijks brutoloon als gemeenteraadslid: zitpenning van maximum 120 euro/gemeenteraad
Betalende mandaten:
geen info

Beroep: Zelfstandige en voltijds moeder

 


Wat doet u in het dagelijkse leven?
“Het grootste deel van mijn leven, heb ik samen met man gewerkt voor ons tuinbouwbedrijf in tomaten en courgetten. Omdat het economisch niet meer rendabel was, hebben we met veel spijt in ons hart beslist om het over een andere boeg te gooien. Momenteel ondersteun ik mijn man in zijn activiteiten, hij voorziet in de aanleg en het onderhoud van tuinen. Ik spring graag bij waar mogelijk. Daarnaast ben ik een fiere mama van 3 kinderen en heb ik ondertussen al 4 kleinkinderen. Ik doe niets liever dan hen verwennen en met de nodige zorgen omringen. In ben geboren en getogen in Broechem, het is dan ook een hele eer om al 23 jaar te mogen meedraaien als gemeenteraadslid. Vele onder jullie zullen me ook wel kennen als actief lid van KVLV. Ik hou enorm van het buitenleven, dus als ik de kans zie, spring ik op de fiets, dat is voor mij genieten.”

Op welke realisering bent u het meeste tevreden de afgelopen legislatuur?
“Een van onze realisaties waar ik tevreden over ben, is ons containerpark. We hebben binnen deze legislatuur beslist om de uitbating over te dragen aan onze afvalintercommunale IGEAN. Het containerpark werd volledig heringericht en aangepast aan onze huidige noden. Ondertussen behoren we ook tot de cluster Zuid. Dit wil zeggen dat alle Ranstenaren toegang hebben tot de andere 9 containerparken van deze cluster, met onder meer Boechout en Wommelgem.”

Wat is de sterkte van uw partij en wat wil u nog bereiken in de toekomst?
“Onze partij bestaat uit een sterke groep mensen allemaal met één doel, we willen werken aan een warme en leefbare gemeente, binnen onze verschillende dorpskernen. Samen werken we aan de toekomst van morgen!”

Wat kan er nog beter in onze gemeente?
“Ik wil niet ontkennen dat we ook in Ranst nog voor een aantal uitdagingen staan. Jaarlijks worden er enorme bedragen geïnvesteerd in infrastructuur. Hierop willen we zeker blijven inzetten en vooral het algemeen onderhoud van de bestaande structuur blijft onze aandacht trekken.”

Wat is uw favoriete plek in onze gemeente?
“In onze gemeente zijn er bijzonder veel aangename plekken om te vertoeven zoals bv. het Vrieselhof, het pittoreske kerkje van Millegem. Fietsen langs het Netekanaal tot bij onze prachtige jachthaven in Emblem, of gewoon tussen de vele fruitbomen…. Jaarlijks worden er ook tal van activiteiten georganiseerd op het domein “Moervelden”, als ik kan, ben ik ook van de partij.”

Wat is uw favoriete gerecht?
“Een lekkere ovenschotel met courgette of asperges.”

Welk talent had u graag gehad?
“Ik had graag een beetje sportiever aangelegd geweest.”

Welke hobby beoefent u?
“Fietsen, Joga en ravotten met de kleinkinderen.”

Wat zou u zeker nog eens willen doen in uw leven?
“Er even tussenuit met mijn kinderen en kleinkinderen.”

Wat is uw favoriete vakantiebestemming?
“De Belgische kust blijft voor mij een topbestemming. Maar je mag me natuurlijk ook altijd meenemen naar Spanje, de Canarische eilanden zijn ook op en top genieten. “