10 vragen aan… Roel Vermeesch (Open VLD)

10 vragen aan… Roel Vermeesch (Open VLD)

RANST – Regioranst.be stelde afgelopen week per mail ’10 vragen aan’ alle gemeenteraadsleden. De reeks ’10 vragen aan…’, zal elke zaterdagochtend online staan, ideaal om bij een lekker kop koffie en boterham wat lectuur te hebben om het weekend te starten.


Wie? Roel Vermeesch
Functie?
Schepen voor cultuur, erediensten, financiën, gebouwen, patrimonium en monumenten
Jaarlijks brutoloon als schepen: 38 074,99 euro (bron: https://www.cumuleo.be/nl/mandataris/12355-roel-vermeesch.php)
Betalende mandaten:
geen info

Beroep: Zaakvoerder, mede-eigenaar Het Dorp, Café De Lindenboom

 


Wat doet u in het dagelijkse leven?
“Naast mijn taken als schepen ben ik architect. Een job die ik nog altijd even graag doe en die veel raakvlakken heeft met het politieke veld. Overleg met verschillende partijen, creatief denken over oplossingen, knopen doorhakken,…

Sinds 2012 is mijn architectenbureau uitgebreid met 1 extra persoon, zodat ik mijn taken als schepen ten volle kan benutten.”

Op welke realisering bent u het meeste tevreden de afgelopen legislatuur?

éBinnen mijn domeinsvelden: Cultuur, vrije tijd hebben we een tweede groot winter-evenement ingevoerd zoals het parkfeest in de zomer. Wintertintelingen is een groot succes en slaagt erin een deel-gemeente-grenzend-overschrijdend aantrekking te hebben. Wat wij de taak van de gemeente vinden!
Bij gebouwen hebben we ons voornamelijk geconcentreerd op investeringen van zonnepanelen, relighting projecten met LED. Kers op de taart is de renovatie van het plafond van de boomgaard. Ook de start van de bouw van de technische dienst zal een feit zijn.
Financieel verhoogden we de belastingen NIET en doen we investeringen volgens het principe de schuldenportefeuille niet op te bouwen. Zo kunnen we ook voor onze kinderen garanderen dat Ranst bij de 5% gemeenten van Vlaanderen hoort met de laagste belastingdruk!”
Wat is de sterkte van uw partij en wat wil u nog bereiken in de toekomst?
“Ons bestuur en fractie heeft geëngageerde mensen die met een positieve ingesteldheid willen werken aan een aangename gemeente!”
Wat kan er nog beter in onze gemeente?
“Mobiliteit blijft het grootste probleem. Spijtig genoeg niet alleen in onze gemeente. Hier is de oplossing voor een groot deel te zoeken in de mentaliteit van de mensen.”


Wat is uw favoriete plek in onze gemeente?

“Als ik naar Antwerpen fiets ga ik steeds via het bos van Ranst. Zalig stukje natuur. ”


Wat is uw favoriete gerecht?

“Zot van zeetong en dat moet niet altijd met puree zijn!”

Welk talent had u graag gehad?

“Muzikaal”

Welke hobby beoefent u? 
“Niets competitief, voornamelijk fietsen.”


Wat zou u zeker nog eens willen doen in uw leven?

“Geen grote eisen. Misschien na mijn professionele leven een wereldreis maken zoals veel jonge mensen na de studies al eens doen… ”


Wat is uw favoriete vakantiebestemming?

“De zee! Ook een verre bestemming bij vreemde culturen kan ik wel smaken. “