12 gratis audiowandelingen: Geritsel en Gefluister – bijgeloof in de Kempen

12 gratis audiowandelingen: Geritsel en Gefluister – bijgeloof in de Kempen


REGIO – Erfgoedcel Kempens Karakter, IOED Land van Nete en Aa en IOED Berg en Nete lanceren 12 gratis audiowandelingen met unieke verhalen uit de streek. De reeks ‘Geritsel en Gefluister – bijgeloof in de Kempen’ laat je kennismaken met landschappen, monumenten, volksverhalen en legendes.

De Kempense heide en dennenbossen zijn het decor van sagen en volksverhalen, over (bij)geloof, dwaallichtjes, heksen en rituelen. Vaak zijn deze verhalen verbonden aan eeuwenoude erfgoedplekken. De audiowandelingen zijn een hedendaagse manier om de verhalen opnieuw in de kijker te zetten en door te geven aan een volgende generatie.

De fragmenten werden ingesproken door Marijke Goossens en Lander Depraetere, geschreven door Lotte Lola Vermeer en opgenomen door WorldFocus. Het project ontstond in samenwerking met de gemeentes, heemkringen en experts van lokaal erfgoed in Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Olen, Nijlen, Putte en Vorselaar.

Praktisch
De wandelingen zijn tussen 4 en 12 km lang en geschikt voor grote en kleine durvers van 9 tot 99 jaar. Enkele wandelingen zijn ook rolstoeltoegankelijk.

Met de gratis izi.TRAVEL app kom je op elke wandeling langs verschillende locaties waar je kan luisteren naar een prachtig volksverhaal. Elke route is doorspekt met erfgoedweetjes en afbeeldingen. Je kan de app gratis downloaden via de Play Store of App Store.
Wie liever niet met de smartphone op pad gaat, kan ook een wandelkaart ophalen bij de gemeente of downloaden via www.kempenskarakter.be/geritselengefluister. De verhalen kan je online achteraf beluisteren. 

Meer info
www.kempenskarakter.be/geritselengefluister

copyright foto’s: Adrie de Kok