21ste havenfeesten in Emblemse haven

21ste havenfeesten in Emblemse haven

EMBLEM – Niettegenstaande de jachthaven van VVW Emblem al 23 jaar bestaat en er voor de 21de keer havenfeesten worden georganiseerd, zijn er nog steeds inwoners van Lier en Ranst die de weg naar de jachthaven nog niet hebben gevonden. Dit waarschijnlijk omdat ze goed verstopt ligt in een prachtig natuurkader dat van de openbare weg alleen te bereiken is via een smalle servitudeweg op de Liersesteenweg, ter hoogte van het Essostation en de Lidl.

Toch trekt dit evenement jaarlijks duizenden bezoekers die vooral de grandioze sfeer op de feesten appreciëren. De feesten nemen een aanvang op vrijdagavond met een karaokeavond (20u). De rest van het weekend presenteert het evenementencomité weer een uitgebreide affiche met op zaterdag 19 augustus  optredens van Accordeonclub “de Toekomst” uit Sint-Katelijne-Waver (15u) Nicky en Wouter (18u),  om 20u zorgt DJ Gunnie voor de nodige dansmuziek, om 22u even onderbroken voor een groots vuurwerk.

Op zondag 20 augustus zijn er optredens van Discovery Bay, de 12-koppige band ontstaan uit de Lierse Muziekacademie (voorheen the Cuties & the Truckers) (15u), goochelaar Carlos (15-17u), een verrassingsoptreden (17u). Het gehele programma wordt aan elkaar gebreid door Johnny die eveneens voor de muzikale omlijsting zorgt en die met zijn groep The Lost Souls de feesten afsluit. (19u)

Nieuw op zaterdag en zondag is de hip- en handgemaakt markt waarbij ruim 20 standhouders uit de buurt homemade en artisanale streekproducten aanbieden. Beide dagen is er zoals elk jaar ook de grote rommelmarkt en zijn er demonstraties met miniatuurschepen.

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er een uitgebreid gamma animatie voorzien: de mechanische stier, een tochtje in een kano of met een motorjacht, rijdende panda’s, springkasteel, klimmuur, kindergrime, … Ook de inwendige mens wordt niet vergeten met diverse drank- en eetkraampjes.