22ste Havenfeesten in de jachthaven van Emblem

22ste Havenfeesten in de jachthaven van Emblem

EMBLEM – Niettegenstaande de jachthaven van VVW Emblem al 24 jaar bestaat en er voor de 22ste keer havenfeesten worden georganiseerd, zijn er nog steeds inwoners van Lier en Ranst die de weg naar de jachthaven nog niet hebben gevonden.

Dit waarschijnlijk omdat ze goed verstopt ligt in een prachtig natuurkader dat van de openbare weg alleen te bereiken is via een smalle servitudeweg op de Liersesteenweg, ter hoogte van het Essostation en de Lidl.

Toch trekt dit evenement jaarlijks duizenden bezoekers die vooral de grandioze sfeer op de feesten appreciëren. De feesten nemen een aanvang op vrijdagavond met een karaokeavond (20u). De rest van het weekend presenteert het evenementencomité weer een uitgebreide affiche met op zaterdag 18 augustus om 15u een optreden van Cashing Out.

Om 20 uur zorgt DJ Gunnie voor de nodige dansmuziek, om 22u even onderbroken voor een groots vuurwerk. (indien het weer voor vocht heeft gezorgd. Als het droog blijft is er geen toestemming van de brandweer).

Ook feest voor de kleinsten
Op zondag 19 augustus zijn er optredens van het Shantykoor van Leopoldsburg (15u), goochelaar Carlos (15-17u), een draaiorgelman (15-17u). Het gehele programma wordt aan elkaar gebreid door Johnny die eveneens voor de muzikale omlijsting zorgt en die met zijn groep The Lost Souls de feesten afsluit. (19u)

Net als vorig jaar is er op zaterdag en zondag de hip- en handgemaakt markt waarbij ruim 20 standhouders uit de buurt homemade en artisanale streekproducten aanbieden. Op zaterdag is er zoals elk jaar ook de grote rommelmarkt en op zaterdag en zondag zijn er demonstraties met miniatuurschepen. Ook hebben eigenaars van oude legervoertuigen toegezegd aanwezig te zullen zijn.

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er een uitgebreid gamma animatie voorzien: de mechanische stier, een tochtje in een kano of met een motorjacht, rijdende panda’s, springkasteel, klimmuur, kindergrime, … Ook de inwendige mens wordt niet vergeten met diverse drank- en eetkraampjes.