23ste editie Havenfeesten met hip- en handgemaakte markt

23ste editie Havenfeesten met hip- en handgemaakte markt

EMBLEM – De Emblemse haven ligt verscholen tussen de Nete en het Netekanaal tegen de stad Lier. Ook dit jaar kan je weer genieten van het rustieke haventje.

“Net als de vorige 2  jaren ontvangen de havenfeesten op  zaterdag en zondag  de hip- en handgemaakt markt waarbij ruim 20 standhouders uit de buurt homemade en artisanale streekproducten aanbieden. Het is de ideale manier om in contact te komen met kunstenaars/producenten uit de eigen streek die steeds weer verrassend uit de hoek komen,” vertelt Guy Lehaen van evenementencomité VVW Emblem.

Originele producten uit de regio
Zowel op zaterdag als zondag zijn de kraampjes vanaf 12 uur te vinden aan de waterkant van de jachthaven. “We kunnen nu al een tipje van de sluier oplichten en vertellen dat je kan luisteren tussen handgemaakte juwelen (glaskunst en taxidermie), artisanale advocaat, gin, snoepjes en honing, een aantal wijnen uit Heist-op-den Berg, zijden sjaals, handgeschept papier, beschilderde lampen, handgemaakte kapsjaals, interieurdeco zoals keukenschorten, sierkussens en tochtrollen en keramiek.”

“Op zaterdag en zondag zijn er demonstraties met miniatuurschepen. Ook hebben eigenaars van oude mini-autootjes toegezegd aanwezig te zullen zijn op zondag,” zegt de organisatie.

Karaoke op vrijdagavond
De feesten starten op vrijdagavond 23 augustus met een karaokeavond om 20 uur. De rest van het weekend presenteert het evenementencomité weer een uitgebreide affiche met op zaterdag 24 augustus  om 15 uur een optreden van Cashing Out, een Belgische band die Amerikaanse country/folk/roots muziek speelt. Ze schrijven zelf nummers en spelen covers in de stijl van Johnny Cash, Hank Williams, Bob Dylan, Elvis Presley, The Carter Family, Pokey Lafarge, Old Crow Medicine show, ….

Om 20 uur zorgt DJ Gunnie voor de nodige dansmuziek.

Op zondag 25 augustus zijn er optredens van Red Head en  goochelaar Carlos. Het gehele programma wordt aan elkaar gebreid door Johnny die eveneens voor de muzikale omlijsting zorgt en die met zijn groep The Lost Souls de feesten afsluit.

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er een uitgebreid gamma animatie voorzien: de mechanische stier, een tochtje in een kano of met een motorjacht, springkasteel, klimmuur, kindergrime, … Ook de inwendige mens wordt niet vergeten met diverse drank- en eetkraampjes.

Meer info kan je hier terugvinden.