56ste jaarmarktfeesten maakt zich klaar voor muziek en markt

56ste jaarmarktfeesten maakt zich klaar voor muziek en markt

BROECHEM – Na de succesformule van vorig jaar, zorgt het jaarmarktcomité van Broechem ook dit jaar weer voor een leuke mix van muziek, kinderrommelmarkt en jaarmarkt. Vrijdag 6 september start met een ‘faute fuif’ in Café De Lindenboom.

Zaterdag en zondag kan je genieten van mosselen of stoofvlees in het Gildenhuis ten voordel van de ZVC De Gildenboys.

“Op zaterdag 7 september is er de 4de editie al van onze kinderrommelmarkt van 13 uur tot 15u30,” zegt Tom De Noël van het comite. “Dit jaar mogen de gitaristen van de KSA van Broechem het podium openen. Daarna is het  aan MENT-presentatrice Eveline Cannoot.”

Promoteam op pad
Wim Soutaer komt ook langs om zijn grootste hits te brengen en enkele covers. “Deze zomer is ons promoteam hem regelmatig tegengekomen, telkens vroeg hij aan de promogirls om een nummer mee te dansen omdat hij onze acties enorm fijn vond,” vertelt Tom.

“Als afsluiter dit jaar kozen we voor Swoop, de band van presentator Filip D’haeze en zijn Swoop-girls staan garant voor een feestje met eigen nummers, maar ook herkenbare hits.

Yune, de band van de Broechemse Ilse Melis zorgt in buurthuis LO Pétillante dan weer voor een feestelijke afsluiter vanaf 21 uur. “Ze brengt de grootste hits van vroeger en nu, ze mocht vorig jaar nog ons podium openen en nu dus afsluiten in het buurthuis,” lacht Tom.

Record aantal standen
Op zondagochtend is er de 56ste editie van de jaarmarkt van 9 tot 14 uur. “We hebben records verbroken, op de kinderrommelmarkt hebben we een extra ruimte gekregen voor het gemeentehuis, zodat we toch konden uitbreiden. Voor de jaarmarkt zitten we op onze maximumcapaciteit. De kramen lopen van aan de Broddestraat tot aan de Mollentstraat.” Er komen 150 standhouders naar de gemeente.

Alle info op www.jaarmarktbroechem.be