99 % was BOB in politiezone ZaRA

99 % was BOB in politiezone ZaRA

RANST/ZANDHOVEN – Ook in de politiezone ZaRA was het afgelopen weekend de actie ‘weekend zonder alcohol”. “En als het goed is, mag het ook gezegd worden: 99 % van de 1377 gecontroleerde bestuurders was BOB! 13 chauffeurs bliezen toch positief. Daarnaast werden nog 10 andere inbreuken vastgesteld,” zegt de politiezone.

De provinciale wodca-actie ‘Weekend zonder alcohol’ werd uitgebreid aangekondigd in de media. En dat heeft zijn effect niet gemist. In totaal controleerden we tussen vrijdagavond 22 uur en maandagochtend 6 uur 1377 bestuurders op verschillende locaties in Zandhoven en Ranst. 99,06 % van de gecontroleerde chauffeurs blies de S van ‘safe’.

“Helaas waren er toch nog 13 chauffeurs die met een glaasje te veel op achter het stuur zaten. Zij kregen – afhankelijk van de ernst van de overtreding – een minimumboete van 179 euro of zullen zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank,” laat men weten.

“Tijdens de wodca-acties werden ook enkele andere inbreuken vastgesteld: inschrijvingsbewijs, voorlopig rijbewijs, rijden zonder fietsverlichting en het niet dragen van de veiligheidsgordel. Ook deze chauffeurs kregen een boete of een proces-verbaal.”

“De grote provinciale actie is nu wel voorbij, maar onze winterbobcampagne loopt nog steeds… Dat betekent dat we nog altijd extra controles houden op alcohol in het verkeer. Staan er bij jou nog feestjes of recepties op het programma? Dan heb je vast al geregeld hoe je veilig thuis geraakt… Want bob? Da’s nul op!”