Actiecomité Molenveld Ranst start met petitie

Actiecomité Molenveld Ranst start met petitie

RANST – Het enigste stukje tussen de Kastanjelaan, Wilgendreef en Kasteeldreef zal binnenkort een invulling krijgen van 135 wooneenheden. Ondertussen is het actiecomité Molenveld Ranst gestart met een petitie om de plannen te laten herbekijken. Je kan het comité vinden op Facebook onder de naam “Moelenveld Ranst“.

“We zijn afgelopen dinsdag nog even huis aan huis gegaan in de Boswijk om sympathisanten te vinden die het bezwaarschrift mee wilden ondertekenen, tegen de huidige verkavelingsplannen plannen van het Molenveld met 135 wooneenheden,” klinkt het bij de initiatiefnemers. “Het resultaat was dat 95 % van de gecontracteerde mensen onze zorgen deelden en hebben het bezwaarschrift ondertekend.”

Huidig voorstel geen goede keuze
“Iedereen die mee met ons wil verhinderen dat er een mastodont wordt neergepoot in ons dorp, kan me contacteren op het mailadres molenveld.ranst@yahoo.com,” zegt een initiatiefnemer. “We zijn niet tegen een verkaveling en het benutten van de schaarse grond. Maar iedereen met gezond verstand weet dat het huidige voorstel geen goede keuze is, niet voor de huidige bewoners en niet voor de nieuwe bewoners. Een inplanting van +/- 40 wooneenheden, zonder wegenis langs de Kasteeldreef, zou een veel verstandigere optie zijn.”

Het volledige dossier dat werd voorgesteld aan het gemeentebestuur kan je nalezen op https://molenveld-ranst.be.

De plannen zoals ze nu worden voorgesteld: