Actievoerders willen geen verkaveling in Millegemveld

Actievoerders willen geen verkaveling in Millegemveld

RANST – Enkele buurtbewoners van de wijk rond het pitoreske Millegemkerkje vrezen dat er een verkaveling zal worden opgetrokken voor heel wat nieuwe woningen.

De actievoerders voeren al enkele jaren een campagne tegen deze verkaveling en zetten dit kracht bij met een Facebookpagina en gaan op het Verkiezingsdebat op 28 september de vragen vuren aan de politiekers.

“Het “Millegemveld” ligt er verwaarloosd bij,” klinkt het op de pagina.  Voor het eerst sinds jaren werd er geen mais geplant. Wordt deze waardevolle open ruimte dan toch spoedig verkaveld?” vraagt men af.

“Deze verkaveling leek 10 jaar geleden misschien een goed idee maar de tijdsgeest is definitief veranderd. Vlaanderen moet volgens de regering richting een “betonstop. Open ruimte ver van de dorpskern verkavelen is rechtstreeks tegen alle moderne adviezen in. Zeker wanneer er nog voldoende woonuitbreidingsgebied te vinden is nabij het centrum.”

“Door de verkaveling zal er gene landelijk karakter zijn voor de vele fietsers en wandelaars die genieten van het uitzicht aan het kerkje, maar ook het verkeer zal veel drukker en onveiliger worden op de Herentalsebaan.”