Adoptiedag dierenasiel Blauwe Kruis enorm groot succes

Adoptiedag dierenasiel Blauwe Kruis enorm groot succes

WOMMELGEM – In Dierenasiel Het Blauwe Kruis in Wommelgem kon men afgelopen zaterdag naar een adoptiedag voor seniorkatten en stalkatten. “Momenteel is het kittenperiode, en worden er meer kleine kittens geadopteerd en blijven eigenlijk de iets oudere katten zitten in het asiel. Om deze dieren ook een warme thuis te geven organiseerden we deze dag,” zegt Steven van het dierenasiel.

Kandidaat kopers moesten eerst een lange vragenlijst invullen om na te kijken of de kat die men koos zeker past bij de juiste thuis. Uiteraard kan men heel het jaar door een kat adopteren en hoeft men niet te wachten tot een adoptiedag.

“Uiteindelijk werden er 12 volwassen katten en 4 kittens geplaatst,” zegt Steven trots. “Negen volwassen katten mochten ineens mee met hun nieuwe baasjes, 3 worden volgende week opgehaald.  Er zitten ondertussen 3 kittens  in hun nieuwe thuis, de vierde wordt volgende week opgehaald. Van de 12 volwassen poezen zijn er 4 als stalkat geplaatst, 2 keer een koppel. Nog 2 andere koppels werden als huiskatjes geplaatst.”

www.blauwe-kruis.be