Auto crasht tegen werf in Pertendonckstraat en vlucht

Auto crasht tegen werf in Pertendonckstraat en vlucht

BROECHEM – Het was eigenlijk zo voorspelbaar, sinds vorige week staat er over bakkerij Het Dorp een kraan voor een nieuwbouw van appartementen, maar vannacht reed een bestuurder tegen de werf en pleegde vluchtmisdrijf.

De werf werd reeds door actiegroep “Broechem Baanbrekend” opgemerkt, ook heel wat inwoners zagen het bijna fout gaan toen ouders met hun buggy de straat probeerden veilig over te steken.

Onveilige situatie
Heel wat inwoners vroegen zich af of er best geen verkeerslichten konden geplaatst worden, ook al zal dit de ochtendspits niet makkelijker op maken in het drukke centrum van Broechem.

Spoor tot aan woning dader
Rond 1 uur deze nacht trok er een spoor van het autowrak en de werf tot bij de woning van de bestuurder in Nijlen. In de Mollentstraat werden zelfs wielen teruggevonden en wellicht heeft de bestuurder ook aan het kruispunt Veer (N14) de doorsteek gemaakt richting Nijlen. Dit konden we vaststellen aan de sporen die hij achter liet. De uitbaatster van het Gildenhuis kon de juiste beschrijving en nummerplaat bezorgen aan de politie.

Vermoedelijk had de dader ook gedronken, maar dit moet de politie eerst verder uitzoeken.

“Niet verantwoordelijkheid gemeente”
Volgens schepen van openbare werken en Mobiliteit is de verkeerssituatie in het centrum niet de verantwoordelijkheid van de gemeente. “Het klopt dat dit een gewestweg is. Agentschap Wegen en Verkeer beslist, in overleg met verkeerspolitie, over de maatregelen die moeten genomen worden bij deze werf,” zo reageerde hij afgelopen weekend op de post van Broechem Baanbrekend.

Ik denk dat we van geluk mogen spreken dat dit niet de komende weken gebeurd tijdens de spits, schoolgaande jeugd, fietsers…

Deze diashow vereist JavaScript.