Bakkerij La Matisserie opent tweede vestiging te Broechem

Bakkerij La Matisserie opent tweede vestiging te Broechem

RANST/WIJNEGEM – Bakkerij La Matisserie had al een vestiging in het Wijnegems Shoppingcenter, vanaf 13 mei komt er een tweede vestiging in Broechem.

Extra bakkers
Je hebt in Broechem de gevestigde waarde bakkerij Het Broodhuis en een tijdje later opende Bakkerij Van Eester uit Nijlen, na ook Zandhoven, ook een vestiging in Broechem. Maar er komt geen vierde bakker, maar een wijziging.

Bakkerij Het Dorp verdwijnt
Het Dorp, zal van naam veranderen en krijgt dus zo voor de 3de keer sinds 2017 een nieuwe eigenaar. In maart 2019 werd de zaak overgenomen (zie onder), maar in diezelfde zomer sloot de zaak door omstandigheden en nam Kris Nijs en Francine van De Smaak de bakkerij tijdelijk over.

In volle coronatijden zullen er nu weer nieuwe uitbaters intrekken en zal de zaak van naam veranderen. De zaak is sinds enkele dagen gesloten en zal heropenen op 13 mei.

Bezielers van project ‘Het Dorp’ zijn Manu Bracke, Ludovic Mertens en Roel Vermeesch, oorspronkelijk kwam er ook nog een B&B bij, maar deze werd uitgesteld om nog onbekende redenen. Of de crowdfunders nog inspraak krijgen is niet geweten, blijkbaar krijgen zij geen informatie meer.

Nieuwe uitbater voor bakkerij Het Dorp

Bakkerij Het Dorp door omstandigheden gesloten

Bakkerij Het Dorp is open