Bards ands Beards openen 7de seizoen bij LO Pétillante

Bards ands Beards openen 7de seizoen bij LO Pétillante

BROECHEM – Ondertussen start buurthuis LO Pétillante al aan zijn 7de seizoen. Op vrijdag is er traditioneel open-buurt-café, ook de tafelvrienden komen terug. Je kan dan 1x per maand lekker gaan eten met seizoensgebonden producten. Maar ook kan je gaan kijken en luisteren naar leuke groepjes.

Ierse en Schotse folk
Op donderdag 5 september opent de groep Bards and Beards het muzikale seizoen. De band ontstond twee jaar geleden uit enkele doorwinterde muzikanten die op zoek waren naar de essentie van het muziek maken zonder elektronische toeters en bellen.

Bart, Bart en Dieter kenden elkaar reeds van vorige bands en vonden Linus simpelweg via het internet. Een jaar later vervoegde Tibi hen om de band compleet te maken.

De Ierse en Schotse folk die ze op hun repertoire hebben staan, wordt akoestisch gebracht, met speciale aandacht voor de typische Keltische instrumenten. Ze hebben hun roots in Nijlen en proberen naast de klassieke Ierse songs een greep te doen uit het onbekendere, poëtische werk dat reeds eeuwen meegaat in wat veruit het muzikaalste land in Europa moet zijn. De sfeer van de Ierse pubs komt meteen naar voren in deze songs. •

Praktisch
Wanneer? Donderdag 5 september 2019 – 20u15
Waar? LO Pétillante, Antwerpsesteenweg 98, Broechem
Meer info: www.lo-petillante.be

Prijs? vrije bijdrage