RECENSIE. *****/5 – Bärgli, het Zwitsers eethuis in Kessel

RECENSIE. *****/5 – Bärgli, het Zwitsers eethuis in Kessel

RECENSIE – Af en toe eens lekker gaan eten, dat hoort ook bij het nieuws uit onze regio in Ranst. Uw webmaster gaat zelf op onderzoek naar een lekker adresje in de buurt en schrijft hierover zijn mening. Vanavond of voor dit weekend nog geen adresje?

Deze keer gingen we met enkele vrienden eens lekker eten in Bärgli, dat is een Zwitsers eethuis in Kessel. De eerste keren toen ik er voorbij reed vroeg ik me af wie er daar ging eten, tot ik er eens langs ging om te ontdekken wat het eten uit Zwitserland mij kon bieden. Dé specialiteit van het huis is de ‘Tartarenhoed’. Dit is dé Zwitserse steengrill, ook wel heksenhoed genaamd. Je kan kiezen uit twee soorten vlees, met of zonder schapenvlees. Als je met 4 bent is het ideaal om de combinatie te kiezen. In de ‘goot’ van de hoed kan je tijdens je maaltijd smullen van een heerlijke soepbouillon met groenten. Aan het buffet kan je zoveel je wenst langs gaan om je te voorzien van de nodige lekkere en verse groentjes en sausjes. Mocht je gezelschap geen vleesfan zijn, dan kan je uiteraard ook kiezen voor een kaasraclette, of de vele andere gerechten. De menukaart kan je raadplegen op hun site, dus perfect om al eens het water in de mond te krijgen.

Je kan tijdens je Zwitsers etentje kiezen uit Franse, Oostenrijkse, maar uiteraard ook uit Zwitserse wijnen. Doordat de Zwitserse Frank de afgelopen jaren is gaan stijgen, zal je jammer genoeg wel de prijs moeten betalen, maar … je eet maar één keer eens bij een Zwitser in Kessel. Alhoewel… De eigenaar is geen Zwitser, hij en zijn vrouw zijn verknocht aan het land. Ze gaan reeds 35 jaar elke vakantie naar het bergland en onafgebroken naar Schwarzsee. Hier hebben ze jaren meegewerkt aan de begeleiding van de CM-kampen.

Toen heeft Rudy met zijn vrouw besloten om een stukje Zwitserland naar onze streek te brengen ons te laten meegenieten van de typische Zwitserse gezelligheid en eetgewoontes.

Ook de typische dranken zoals Appenzeller, Chrüter, de Fendant en uiteraard de Kaffee Fertig en de verschillende soorten schnaps staan op de drankenkaart.

Bärgli, Stationssteenweg 85
www.bargli.be