Basisschool De Knipoog telt meer dan 200 leerlingen

Basisschool De Knipoog telt meer dan 200 leerlingen

RANST – “De voorbije maanden hebben, door de altijd veranderende coronamaatregelen, veel gevraagd van leerlingen, ouders en personeel,” laat het gemeentebestuur van Ranst weten.

“Toch starten vandaag, op maandag 19 april 2021, de lessen in GBS De Knipoog feestelijk. De Knipoogfamilie overschrijd namelijk de kaap van 200 leerlingen, 202 om precies te zijn.”

“Uiteraard gaat dit door corona met de huidige veiligheids- en hygiënemaatregelen een heel beperkt feestje zijn.  Maar hopelijk kunnen we dat op het einde van het schooljaar met alle leerlingen, vermoedelijk 207 dan, inhalen.”

“In 2015 kampte de school nog met een sterk dalend aantal leerlingen. Er werd zelfs gedacht aan een herstructurering met een ander onderwijsnet. De toenmalige directie en haar team knokten samen met de ouders met succes voor het behoud van de school.”

“Wij, als gemeentebestuur van Ranst, investeerde in jarenlange gemeentelijke onderwijstraditie. Op 1 september 2017 werden onder leiding van Hilde Van den Broeck 28 kleuters verwelkomd in twee kleuterklassen. Hierdoor telde de school in totaal 117 leerlingen en evolueerde ze van een gemeentelijke lagere school naar een gemeentelijke basisschool. De school groeide daarna gestaag verder met 151 leerlingen in 2018, 169 in 2019en 188 in 2020.”

“GBS De Knipoog is en blijft bewust een kleinschalige school, gelegen in het centrum van Ranst, waar leerlingen vanuit een gevoel van geborgenheid in een open en groen kader voorbereid worden op de maatschappij van morgen.”