Belangenvermenging vorig bestuur komt aan het licht

Belangenvermenging vorig bestuur komt aan het licht

RANST – Het huidige bestuur van de gemeente Ranst, Groen en N-VA heeft een rapport overgedragen aan het markt. Een Audit door Audit Vlaanderen bracht ernstige belangenvermenging aan het licht.

Dat staat te lezen op de site van Gazet Van Antwerpen.

“Concreet zouden er een heleboel dossiers zijn waar de betrokken mandatarissen deelgenomen hebben aan besprekingen of stemmingen over zaken waar ze persoonlijk belang bij hadden of waar een van hun familieleden bij betrokken was”, schrijft GVA.

Zowel voormalig burgemeester Lode Hofmans (Open VLD) en ex-schepenen Roel Vermeersch (Open VLD) en Tine Muyshondt (CD&V) zouden aanwezig geweest zijn bij stemmingen en besprekingen in dossiers. Hier zouden persoonlijke belangen of ook familiebelangen een rol hebben gespeeld.

“Wij hebben dit rapport met verbazing, ontgoocheling en plaatsvervangende schaamte gelezen”, reageren Groen en N-VA. “We betreuren het gebrek aan normen en waarden bij enkele van onze collega-gemeenteraadsleden.” De betrokken fracties, CD&V en Open Vld, moeten het rapport nog intern bespreken en zullen pas nadien reageren.

Lees het hele artikel op GVA. Of op onze Facebookpagina.

Gemeente Ranst geeft meer info over audit vorig bestuur:

Open VLD Ranst bespreekt morgen audit op partijbestuur