Belevingstheater ‘Fractie van een seconde’ in hal van politie- en brandweerschool

Belevingstheater ‘Fractie van een seconde’ in hal van politie- en brandweerschool

EMBLEM – Een theatervoorstelling in de centrale hal van het provinciaal opleidingsinstituut voor politie, brandweer en dringende geneeskundige hulpverlening… Misschien een vreemde combinatie, maar naar aanleiding van De Warmste Week mag er al eens een uitzondering worden gemaakt.

De theaterproductie Fractie van een seconde is een must see voor iedereen die dagelijks het verkeer trotseert en denkt dat hem of haar niets kan overkomen. Een fractie van een seconde. Meer is er niet nodig om je leven of dat van iemand anders overhoop te gooien.

De twee acteurs zijn ervaringsdeskundigen. Rudy Claes overleefde in 2003 een zwaar verkeersongeval en acteert, ondanks zijn verlamming, in de theatervoorstelling samen met spoed- en MUG-verpleegkundige Stef Vanlee. ‘Fractie van een seconde’ is een heerlijke combinatie van muziek, humor en situaties die uit het leven gegrepen zijn.

Opbrengst naar vzw Rondpunt
Campus Vesta schenkt de opbrengst van de avond aan De Warmste Week en haar gekozen goed doel: vzw Rondpunt. Rondpunt ijvert voor een goede opvang van alle (in)direct betrokkenen bij een verkeersongeval en sensibiliseert voor een veiliger verkeer.

De keuze voor Rondpunt als goed doel is niet toevallig. (Verkeers)veiligheid verbindt de drie disciplines in onze school. Campus Vesta leidt politie, brandweer en dringende geneeskundige hulpverleners op. Het zijn deze mensen die instaan voor onze veiligheid en die als eersten tussenkomen als het fout gaat. Sommigen werden het voorbije jaar ook persoonlijk getroffen. 

Voor datzelfde goede doel organiseert Campus Vesta ook een kalenderverkoop. De A3-fotokalender kost 8 euro en is gemaakt door en mét eigen mensen. Stoere politiedames, knappe brandweermannen en hippe medische hulpverleners poseren bij hun favoriete oefenplekje. Een must have voor iedereen met een warm hart.