Ben jij opgelicht door Pamperbox.be of Luierbox.be?

Ben jij opgelicht door Pamperbox.be of Luierbox.be?

BIN-INFO – Eind januari van dit jaar diende FOD Economie een klacht in tegen een 30-jarige man uit Herent. De man bood via de internetsites pamperbox.be en luierbox.be jaarabonnementen aan voor maandelijkse leveringen van luierboxen tegen een voordelige prijs. Sinds het einde van 2016 liepen er bij het onlinemeldpunt meldpunt.belgie.be meer dan 800 meldingen binnen van klanten die geen luierboxen ontvingen. Ook via consumentenorganisaties en verschillende mediakanalen werden klachten over het bedrijf vernomen.

Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter die het onderzoek toevertrouwde aan de federale gerechtelijke politie van Leuven. De 30-jarige verdachte werd afgelopen maandag gearresteerd. Hij verscheen dinsdag voor de onderzoeksrechter en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens oplichting.

Wat kunnen gedupeerden doen?
Mensen die de luierboxen bestelden en na betaling geen correcte leveringen ontvingen, kunnen zich registreren als benadeelde persoon in het strafonderzoek. De FOD Economie heeft in samenwerking met het parket en de onderzoeksrechter een online formulier ‘benadeelde persoon’ ontwikkeld. Als u dit invult, wordt u op de hoogte gehouden van de vooruitgang van het gerechtelijk onderzoek. Het is dus niet nodig om nog bijkomend klacht in te dienen bij de politie.

U moet zich gewoon aanmelden bij het online meldpunt van de FOD Economie op het internetadres meldpunt.belgie.be. Onder de categorie ‘tegenpartij is een onderneming’ kiest u de rubriek ‘verkeerde/geen levering’. Nadat u de melding en al uw gegevens hebt ingevuld, krijgt u een automatische mail met advies.

Later krijgt u een tweede mail waaraan als bijlage het formulier ‘benadeelde persoon’ is toegevoegd. Dit formulier moet u opslaan op uw computer, invullen en terugmailen naar het emailadres benadeeldepartijluierverkoop@economie.fgov.be. De FOD Economie zal alle formulieren bezorgen aan het parket van Leuven.

De personen die zich voordien al geregistreerd hebben bij het meldpunt van de FOD Economie zullen de mail met het ‘formulier benadeelde persoon’ automatisch ontvangen en moeten hun melding dus niet herhalen, zo laten het parket van Leuven en de FOD Economie weten.

Gedupeerden vinden meer info op economie.fgov.be en meldpunt.belgie.be