Beperkte corona-uitbraak in Annuncia Instituut in Ranst

Beperkte corona-uitbraak in Annuncia Instituut in Ranst

RANST – Vandaag, donderdag 21 januari 20021, kwam de gemeentelijke veiligheidscel van Ranst samen om de beperkte uitbraak van het Coronavirus in het Annuncia Instituut in Ranst te bespreken.

Om een volledig beeld te bekomen werden ook het CLB, de schooldirectie en het Agentschap Zorg en Gezondheid hierbij uitgenodigd.

Aangezien we vermoedelijk te maken hebben met de Britse variant van het virus, spelen we korter op de bal. De variant is niet gevaarlijker en geeft niet meer complicaties dan de gekende covidvariant, maar is wel besmettelijker.

“Op dit moment zijn de beide klassen van het 6de leerjaar in quarantaine geplaatst en worden alle leerlingen en de leerkrachten van die klassen getest. Hiervoor komt een mobiel testteam van het UZA ter plaatse met een testbus. De betrokken leerlingen en hun ouders kregen de nodige richtlijnen via de school,” laat het gemeentebestuur weten.

“Op dit moment zijn er drie covidbesmettingen bevestigd. Morgennamiddag zullen alle resultaten van beide klassen bekend zijn en zal er een nieuw overleg plaatsvinden met al de betrokken partijen om de situatie te evalueren.”

“We vragen iedereen om waakzaam te zijn op hun eigen gezondheid en die van hun naasten.De school en het lokaal bestuur stellen alles in het werk om deze situatie in onderling overleg zo efficiënt mogelijk aan te pakken.”