Bevolking Pallieterland: 76.89% kreeg minstens 1 dosis, 58.03% is volledig gevaccineerd

Bevolking Pallieterland: 76.89% kreeg minstens 1 dosis, 58.03% is volledig gevaccineerd

CORONA – Tot nu toe zijn er in het vaccinatiecentrum Pallieterland 128 577 vaccins gezet. Momenteel hebben in ELZ Pallieterland 1428 personen een vaccin actief geweigerd omdat ze het niet willen, 48 personen omdat er een medische contra-indicatie is en 662 personen omdat ze reeds gevaccineerd waren toen ze een uitnodiging ontvingen (bv.: prioritaire zorgverleners).

Vaccinatie 12-15 jarigen
Alle uitnodigingen in deze leeftijdscategorie werden verstuurd. Meestal is er geen e-mailadres gekend bij de overheid, waardoor de uitnodigingen enkel per post komen. Dit kan enkele dagen tot een week duren. Je kan de uitnodiging wel al sneller bekijken door in te loggen op MyHealthViewer.be. Op die manier kan je ook snel je afspraken plannen. Wanneer de 2de prik in september valt, zijn er voldoende vrije momenten voorzien na de schooluren.

12 tot 15-jarigen moeten toestemming krijgen van een ouder of voogd om gevaccineerd te worden. Gaat één van de ouders of de voogd mee naar het vaccinatiecentrum? Dan geven ze daardoor ook meteen hun toestemming voor de vaccinatie. Wie alleen gaat, heeft een schriftelijke toestemming nodig.

Vaccinatiegraad
18-64-jarigen: 90.1% kreeg minstens 1 dosis, 62.46% is volledig gevaccineerd.
65-plussers: 95.93% kreeg minstens 1 dosis, 94.48% is volledig gevaccineerd.

Volledige bevolking ELZ Pallieterland: 76.89% kreeg minstens 1 dosis, 58.03% is volledig gevaccineerd.

Stijging aantal besmettingen
Het aantal coronabesmettingen blijft op dit moment stijgen. We willen daarom nog eens benadrukken dat het belangrijk is om de basismaatregelen te respecteren. Draag een mondmasker wanneer je in contact komt met anderen, hou voldoende afstand en denk aan een goede handhygiëne. Beperk je contacten zo veel mogelijk tot vaste groep vrienden/familie en doe zo veel mogelijk buiten. Blijf je binnen, ventileer de ruimtes dan zo goed mogelijk.