Bijkomende maatregelen provincie Antwerpen morgen van kracht na publicatie politieverordening

Bijkomende maatregelen provincie Antwerpen morgen  van kracht na publicatie politieverordening

REGIO/CORONA – Gisteren kondigde gouverneur Cathy Berx bijkomende maatregelen aan voor het grondgebied van de provincie Antwerpen omwille van de epidemiologische situatie op het grondgebied van de provincie Antwerpen, aanvullend bij de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad eerder op de dag had aangekondigd.  Hierover communiceerde de gouverneur vandaag al uitvoerig in de media.

Deze maatregelen moeten uiteraard ook vertaald worden in een politieverordening, wat juridisch-technisch een  complexe opdracht is.  Vandaag boog de gouverneur zich samen met enkele juristen en de Provinciale Crisiscel over deze taak, en was er opnieuw een overleg met alle burgemeesters en noodplanningscoördinatoren van de provincie, alsook met het Nationaal Crisiscentrum.  Er werden ook bijkomende adviezen opgevraagd, onder andere bij CELEVAL, de evaluatiecel van het Nationaal Crisiscentrum. 

Gouverneur Cathy Berx zal vandaag en in de loop van morgen de tekst van de verordening  verder uitwerken en finaliseren en later op de dag ondertekenen. Vanaf dat ogenblik zullen de maatregelen ook van kracht zijn en gehandhaafd worden, al roepen we op om de maatregelen nu al maximaal op te volgen. 

De nationale maatregelen zijn vanaf morgenvroeg van kracht en staan klaar om in het staatsblad te publiceren. Je kan ze HIER lezen.

Ook reageerde ondertussen Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) op de gemeentelijke website:

“De communicatie over de geldende maatregelen kan je terugvinden op de website van de gemeente. Nieuwe maatregelen kunnen pas gecommuniceerd worden nadat we het ministerieel besluit ontvangen hebben. Enkel wat in dit besluit staat, is geldig.”

“Ook wat de extra maatregelen voor de provincie Antwerpen betreft, wachten we op de verordening van de provinciegouverneur. Wat de mogelijke maatregelen betreft, hebben wij dit – net zoals jij – via de media vernomen. We moeten eerst de officiële teksten ontvangen, voordat we hierover op een correcte wijze kunnen communiceren.”

“De teksten zullen in de loop van woensdag 29 juli doorgestuurd worden naar de gemeentebesturen. Zodra we deze teksten ontvangen hebben, zullen we dit onmiddellijk bekend maken via de website en alle andere sociale media.”