ÉÉN DAG TEGEN WONINGINBRAKEN!

banner-nl_nieuw-logoWist je dat er in België meer dan 200 woninginbraken per dag worden gepleegd? De sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: wij betalen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro…

Het is hoog tijd om allemaal samen tegen dit fenomeen op te treden!

Op 28 oktober 2016 zal de actiedag ‘1 dag niet’ plaatsvinden. Op deze dag zullen wij woningdiefstallen bestrijden. 1 dag zonder inbraken in België en in Nederland.

Hoe deze doelstelling bereiken? Alleen met uw hulp. Doe iets om van uw woning, straat en wijk een veilige plek te maken en dieven een halt toe te roepen. Help ons om gedurende een volledige dag de preventie van woninginbraken onder de aandacht te brengen!

Sinds 2008 blijft het aantal woninginbraken stijgen om in 2013 zelfs 75.000 feiten te bereiken, hetgeen meer dan 200 inbraken per dag vertegenwoordigt. De sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: wij betalen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro… Wij hebben dus een slimme en gezamenlijke aanpak nodig, waarbij aandacht wordt besteed aan de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie vormt ongetwijfeld één van de belangrijkste van deze schakels!

Het is hoog tijd om allemaal samen tegen dit fenomeen op te treden!

Daarom zal op 28 oktober 2016 de derde Belgische actiedag «1 dag niet» plaatsvinden. Deze actie vond in 2013 voor het eerst plaats in Nederland, en was een echt succes. Wij – een groep enthousiaste burgers en professionals uit de vier uithoeken van België – verenigen onze krachten om deze preventieboodschap te verspreiden.

Meer info op www.1dagniet.be.