BLOG-EET-TIP. Afhaalmaaltijden tijdens corona: Bärgli Zwitsers eethuis

BLOG-EET-TIP. Afhaalmaaltijden tijdens corona: Bärgli Zwitsers eethuis

CORONA/KESSEL – In het weekend eens niet moeten koken, dat is leuk en een origineler dan weeral koken. Je bent tenslotte in deze corona-tijden veel thuis. We geven je enkele tips mee wat je in onze regio kan bestellen en vooral om onze lokale restaurants te steunen.

We hebben sinds 16 maart al twee keer bij het Zwitserse eethuis Bärgli in Kessel een ‘Tartarenhoed’ besteld. Een wat? Jawel een Tartarenhoed. De hoeden verwijzen naar het volk van de tartaren. Het is alvast leuker en origineler dan eens een raclette of een fondue. Want dat kan je ook bestellen bij ‘den Zwitser’. We waren al regelmatige klant en namen vaak vrienden en familie mee tot in Kessel, telkens waren ze verrast door het interieur en het lekkere eten.

De eerste keer hebben wij voor 2 personen een bestelling gedaan, de tweede keer hebben we een derde portie bijbesteld en aten de kinderen mee. Je krijgt een handleiding mee en extra gas om de hoed te verwarmen. Het enigste wat je nog moet doen is de bouillon en de groentjes wat opwarmen om in de hoed te leggen en je oven even opzetten om de heerlijke gratin-aardappelen te bestellen. Die laatste heb ik zelf al eens thuis gemaakt, maar de kruiden dat Bärgli gebruikt kan ik toch niet nabootsen.

Naast het lekker vlees, want dat doet echt veel, krijg je ook een bord met verschillende sausjes. En voor de rest is het lekker genieten met een flesje wijn en vleesjes bakken. Dit kan op een vrijdag- of zaterdagavond lekker gezellig binnen, maar dan hou je best rekening met de hoeveelheid ‘doemp’ dat in je huis hangt of je kan het buiten doen. Maar nadien goed verluchten en het valt allemaal wel mee. Met oudejaarsavond heb je dit ook voor met je fondue of gourmetstel. Voor de tartarenhoed heb je geen elektriciteit nodig. Je kan ook dus kiezen voor de kaasraclette of kaas- of vleesfondue.

www.bargli.com voor alle info!