Blue-bike leenfietsen nu ook te leen aan P&R Capenberg in Boechout

Blue-bike leenfietsen nu ook te leen aan P&R Capenberg in Boechout

BOECHOUT – Gisteren werd aan de P&R Capenberg in Boechout de 50e Blue-bike terminal ingehuldigd, de eerste Blue-bike terminal aan een tramstation. Schepen van verkeer Rudi Goyvaerts en burgemeester Koen T’Sijen uit Boechout waren erbij. Boechout werd vorig jaar voor de tweede keer verkozen als Fietsgemeente van Vlaanderen in de categorie gemeente met minder dan 20.000 inwoners. De gemeente is nu ook op de kar van het deelfietsen gesprongen. Er werden acht Blue-bike deelfietsen opgesteld op de P&R Capenberg. De comfortabele fietsen hebben zeven versnellingen en een boodschappenmandje.

Het Fietspunt staat in voor het onderhoud van de fietsen. Schepen van verkeer Rudi Goyvaerts is alvast fan: ‘Voor korte verplaatsingen in Boechout zoals een optreden, een restaurantbezoek, een vergadering, een training enz zijn de Blue-bikes het perfecte vervoersmiddel: heel wat bedrijven liggen dicht bij de P&R. Het nieuwe Sportpark Sneppenbos en het gemeenschapscentrum Boechout Vooruit liggen op fietsafstand.’ Els Augustinus, die in Boechout schepen van toerisme is, vult aan: ‘Boechout doet ook mee aan het project ‘De Zuidrand, dat smaakt’ om de streek toeristisch en recreatief te ontwikkelen …

Na de eindhalte met de tram brengen deze fietsen je naar de plaats waar je wil zijn. Het gebruik van de fietsen kost normaal 3 euro per gebruiksbeurt. Maar de gemeente en de Vlaamse Overheid leggen elk één euro per rit bij, waardoor de gebruiker slechts één euro betaalt. De fietsen kunnen 24 uur per dag ontleend worden, 7 dagen op 7. Op het einde van de rit moeten de fietsen terug op de P&R worden afgezet.

Voor meer informatie en regestratie kan U terecht op de website www.blue-bike.be.