Boechout knipt enkele sluipwegen

Boechout knipt enkele sluipwegen

BOECHOUT – De ring rond Lier (R16) zal nog tot en met 31 augustus afgesloten worden voor alle verkeer tussen de Antwerpsesteenweg en de Mechelsesteenweg. Dit gebeurt in het kader van de fietsostrade Antwerpen-Lier. Onder de ring van Lier komt een 30 meter lange fietstunnel. Achter de tunnel komt een fietsbrug over de treinsporen richting de Zuid-Australiëlaan. De brug zal landen aan de Antwerpsesteenweg ter hoogte van het station.

Er is een lokale omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer van de Antwerpsesteenweg over de Baron Opsomerlaan naar de Mechelsesteenweg. Zwaar verkeer moet via het hoger wegennet zijn bestemming bereiken.

Vinkenstraat, Langsweg en Lauwerijkstraat geknipt
“Ondanks de voorziene omleiding op grondgebied Lier verwachten we ook op grondgebied Boechout sterke hinder, vooral extra sluipverkeer op onze lokale wegen en landbouwwegen. Omdat deze wegen niet geschikt zijn voor veel doorgaand verkeer én omdat de veiligheid van de zachte weggebruiker belangrijk is, voeren we enkele verkeersingrepen uit,” zegt de gemeente Boechout

Van 20 augustus tot en met 31 augustus worden de Vinkenstraat, Langsweg en Lauwerijkstraat geknipt zodat er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk is. 

  1. De Vinkenstraat wordt geknipt net achter de spooroverweg richting Lier, iets voorbij huisnummer 106.
  2. De Langsweg wordt geknipt ter hoogte van de spooroverweg richting Boechout om te voorkomen dat verkeer via de Mastenweg richting Boshoek rijdt.
  3. De Lauwerijkstraat, komende van Lier (zijde Boshoek), wordt geknipt om te  voorkomen dat het verkeer zo kan doorrijden naar de Boshoek.

Verder plaatsen we extra snelheidsinformatieborden op wegen waar we alsnog sluipverkeer verwachten zoals de Boshoek, Lispersteenweg … Zo kunnen we bestuurders sensibiliseren en hen wijzen op de maximumsnelheid.

BEKIJK HIER EEN OVERZICHT.