Bomvol weekend tijdens jaarmarktfeesten

Bomvol weekend tijdens jaarmarktfeesten

BROECHEM – Tijdens het tweede weekend van september is het weer kermis in Broechem. Naast de foorkramers is er ook een jaarmarkt, een mosselkermis, een echte retrokoers en nieuw dit jaar zijn de optredens en een kinderrommelmarkt. Het hele weekend zal er dus heel wat te beleven zijn in het kleine Broechem.

“Vrijdagavond 9 september kan je in Café De Lindenboom mee rijden op de rollen voor de beste tijd tijdens een Proloog, dit zien we als een opwarmer voor diegene die zondag mee willen fietsen met de Knoeselkoers,” zegt Hilde Goris van het jaarmarktcomité. Op zaterdag 10 september start om 13 uur de Vlaamse zanger Eddy Smets samen met Letty Lanka een spetterende show met sketches aan het Streep. Terwijl kunnen jong en oud genieten van een gezellige kinderrommelmarkt die wordt afgesloten met de handjes-in-de-lucht-kinderdisco. “Daarna zal de Broechemse singersong writer Murphy Munro het podium afsluiten met zijn songs, en we zetten het feest verder met de knotsgekke coverband Bacon & Beans in Café De Lindenboom, ook allemaal mannen uit Broechem,” vertelt Hilde.

Zondagochtend 11 september kan je van 9 tot 14 uur slenteren over de jaarmarkt en boerenmarkt rond de kerk van Broechem. “Dit jaar hebben we de markt een uurtje later gezet en kan je ook iets later vertoeven op de markt. Als je al onze kramen in 1 lijn zou zetten dan wandel je zeker 1 kilometer,” licht Tom De Noël toe. “We hebben heel wat gevarieerde kramen kunnen vinden en we hopen dat ze veel kopers over de vloer krijgen.”

Boerenmarkt nieuw onderdeel
Nieuw dit jaar is ook dat de Boerenmarkt een weekje vroeger is. “De Landelijke Gilde kwam met die vraag om ons te vervoegen,” zegt Tom. “Zij krijgen een gezellig plekje op de parking voor het Gemeentehuis en is dus nog een extra gedeelte naast de markt. We hebben zelfs een geitenboer die met zijn geitjes langskomt en de verschillende verenigingen van de Broechem hebben zich ook ingeschreven.” Koersliefhebbers kunnen vanaf 13 uur genieten van een kinderkoers en retrokoers met DJ Papa Mojito op de achtergrond. Het weekend wordt afgesloten met een echte openluchtfuif. Op zaterdag en zondag kan je in het Gildenhuis genieten van heerlijke mosselen of stoofvlees in het Gildenhuis, de organisatie hiervan is in handen van ZVC De Gildenboys.

De jaarmarktfeesten gaan door van 9 tot 12 september. Alle praktische info kan je terugvinden op www.jaarmarktbroechem.be. Ook een handig plannetje met parkeerplaatsen kan je daarop terugvinden.