Broechem wordt 1 groot Buurtinformatienetwerk (BIN)

Broechem wordt 1 groot Buurtinformatienetwerk (BIN)

BROECHEM – Sinds enkele jaren zijn er in de deelgemeente Broechem een drietal buurtinformatienetwerken (BIN) werkzaam BIN Kruidenwijk, BIN Juul Persijn en BIN Abeel) “De bedoeling van een BIN is het onveiligheidsgevoel, als gevolg van de woninginbraken in een beperkte zone, aan te pakken en een veilige en leefbare woonomgeving te realiseren,” vertelt Heidi Van Linden van BIN Abeel.

In de noordelijke kant van Broechem was er nog geen BIN gevestigd. De BIN-coördinatoren van BIN Abeel (Heidi Van Linden) en BIN Juul Persijn (Tom De Noël) zullen vanaf juni hun netwerk uitbreiden met heel wat straten. “We hadden met onze BIN elk al bijna 100 leden, een sterk netwerk dat hun doel al heeft bewezen bij verschillende inbraken en verdachte situaties,” zegt Van Linden. “De burgers zijn veel alerter en melden vaker dingen aan de politie.”

Op 31 mei is er om 19u30 in de polyvalente ruimte van Den Boomgaard een infoavond voor bewoners met interesse. Je kan je meteen ook lid maken van het netwerk. Door deze straten erbij te nemen heeft heel Broechem nu elke straat in een BIN.

BIN Juul persijn zal worden uitgebreid met volgende straten: Bergsehoeven – Bistweg (Tussen Oelegemsesteenweg en Massenhovensesteenweg) – Broechemhof – Doornboomweg – Gemeenteplein – Kapelstraat – Lostraat – Oelegemsesteenweg – Pater Domstraat – Streep – Voetweg

BIN Abeel zal worden uitgebreid met volgende straten: Bistweg (tussen Oelegemsesteenweg en Antwerpsesteenweg) – Breughellaan – Klaverstraat – Maas en Moor – Moorstraat – Rembrandtlaan – Rubenslaan – Sint-Jozef -Van Dijcklaan

Meer info over de bestaande BIN’s kan u hier terugvinden: www.regioranst.be/bin.

Praktisch
Info-avond nieuwe buurtinformatienetwerken: 31 mei 2017 – 19u30
Waar? Polyvalente zaal Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 57
Info? www.politiezara.bepolitiezara@skynet.be