Broechemse knaagdierenopvang stopt met opvang

Broechemse knaagdierenopvang stopt met opvang

BROECHEM – In de Broechemse Voetweg was tot op vandaag Knaagdierenopvang Wanyama Wangu vzw gevestigd. In de opvang kon je terecht met je konijnen en knaagdieren. Niet alleen om hen daar af te geven, maar ook om de diertjes een nieuwe thuis te geven door hen te adopteren.

Axelle Grantcharoff startte een jaar geleden met de opvang, maar moet er noodgedwongen mee stoppen omdat het financieel niet meer haalbaar is. Sinds enkele jaren heeft ze haar vrije tijd volledig gewijd aan het verzorgen en liefhebben van geadopteerde diertjes. Het werd een uit de hand gelopen “hobby” met al gauw 60 rond trippelende pootjes (lees: 15 huisdieren). Daarom startte ze met een adoptie voor de diertjes.

“Na heel erg lang nadenken en twijfelen, heb ik besloten om te stoppen met de opvang/het asiel. De grootste reden voor deze beslissing is dat ik het gevoel heb dat ik niet meer even veel tijd in mijn diertjes zelf kan steken als vroeger omdat ik constant verblijven aan het kuisen ben, afspraken aan het plannen ben en de administratie in orde moet brengen,” vertelt Axelle op haar Facebookpagina.

“Doordat ik dit alleen doe, hiernaast ook nog naar school ga en mijn eigen huishouden te runnen heb, kan ik niet meer doen wat ik het liefste doe in heel de wereld en dat is echt bezig zijn met de diertjes zelf en van hen genieten.”

Weinig sponsoring en alles uit eigen zak
“De tweede reden is dat ik al sinds het begin erg weinig giften, sponsoring, etc. ontvang waardoor ik het meeste altijd uit eigen zak heb betaald. Ik heb dit nooit erg gevonden, maar uiteraard moet het wel allemaal haalbaar blijven en dit is niet meer het geval. Ik wil zelf op persoonlijk vlak ook vooruit geraken en heb een eigen huis af te betalen en een gezin dat ook enkel het beste verdiend. Niet enkel financieel, maar ook emotioneel,” zegt Axelle.

“Ik heb het gevoel dat ik mezelf het afgelopen jaar constant voorbij heb gelopen. Ik heb nooit een seconde stil gezeten. Ik heb de lat voor mezelf zo hoog gelegd, dat ik op de duur zoveel druk voelde dat ik er zelfs geen plezier meer uithaalde.

Uiteraard zal er 1 ding nooit veranderen en dat is mijn liefde voor dieren en het grote verlangen dat op een dag dieren behandeld zullen worden met de liefde en het respect dat ze werkelijk verdienen. Ik zal dan ook niet stoppen met het steunen van dierenrechtenorganisaties.

De diertjes die nu nog in de opvang verblijven, zullen hier blijven en mijn eigen huisdiertjes worden. Zij zullen alles krijgen wat ze nodig hebben en zullen overspoeld worden met liefde en aandacht.”

Axelle wil uiteraard iedereen nog bedanken, en zal ook een blog starten, zo kan je de dieren blijven volgen.

Lees het volledige bericht hier: