Buren krijgen rondleiding en info op Campus Vesta

Buren krijgen rondleiding en info op Campus Vesta

BROECHEM/EMBLEM – Dinsdagavond nodigde opleidingscentrum voor hulpdiensten, Campus Vesta, de buurtbewoners uit voor meer informatie en duiding over hun werking. Maar liefst 140 buurtbewoners werden verwelkomt in de grote aula, die bijna vol zat.

Directeur Koen Milis begon de avond met heel wat informatie te geven over de opleidingen, de gebouwen en oefenterreinen die op het domein zijn geïnstalleerd en ook de eventuele overlast waarvoor Campus Vesta het nodige doet om dit te vermijden.

Daarna kwam milieucoördinator John Botte aan het woord. Hij toonde aan dat er voor elke oefening zeer hard wordt gelet op het milieu, zo werd er ook een nieuw waterzuiveringsstation gebouwd om het gebruikte bluswater te recycleren. Er werden ook enkele verhalen die een eigen leven waren gaan leiden en dus niet waar zijn, zoals de aanmaak van een helihaven, verduidelijkt.

Buurtbewoners mogen de milieucoördinator altijd rechtstreeks contacteren via het onthaal of per mail via een speciaal aangemaakt mailadres buren@campusvest.be.

Na de rondleiding op het domein, waaronder het oefendorp met appartementsblok, de schietstand met oefenlokalen en de nieuwe plaat waar industriebranden kunnen op getraind worden, werden de buurtbewoners uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

Enkele sfeerbeelden:

Deze diashow vereist JavaScript.