Burgerinitiatief Oerbloemen krijgt de steun van gemeente Ranst

Burgerinitiatief Oerbloemen krijgt de steun van gemeente Ranst

RANST – Enkele burgers van de gemeente Ranst hebben hun krachten gebundeld om het initiatief Oerbloemen uit de grond te stampen. Met het initiatief roept de groep tot actie om het aantal bloemen en bij-vriendelijke bomen te verhogen in onze gemeente.

Ook de gemeente Ranst steunt de burgers door bloemenzaad aan te kopen en ter beschikking te stellen, gemeentelijke informatieborden te maken en te plaatsen en het inzaaien van het openbaar domein met bloemenzaad in overleg met de groendienst.

Meer informatie over het initiatief kan je te weten komen op de info-avond van Velt Groot Ranst. Deze gaat door op vrijdag 19 april om 19 uur in Den Moor, Moorstraat 8 in Broechem.

Bij vragen: info.ranst@velt.be.

www.oerbloemen.be – website in opbouw

Volgende burgers zorgen alvast voor de samenwerking: Eric Boydens – arts & Boomgaardgesprekken, Bart Belmans – Sanguisorba, Peter De Moed – Het Bijenhuis, Johan Baets – De Liefhebbers van het Zoet (imkervereniging), Velt Groot Ranst, Hans Joris – Tuinondernemingen en buren, Ivo Raus – buren, Jeroen Maes – Groen Atelier, Pieter Bogaerts – bijen onderzoeker, Karel Cools – buren, Liesbet Veulemans en Lise van Vyve – Vormingplus,