Buurthuis LO Pétillante bestaat 5 jaar

Buurthuis LO Pétillante bestaat 5 jaar

BROECHEM – LO pétillante op de Antwerpsesteenweg in Broechem bestaat ondertussen 5 jaar. In die tijd waren er meer dan 200 “Open-Buurt”-café’s, bijna 300 optredens, en is het buurthuis op weg naar de vijftigste editie van de tafelvrienden.

Zonder subsidies
LO Pétillante bruist meer dan ooit, en dat is dankzij de vele bezoekers uit Broechem, maar vooral uit ver daarbuiten. “Vijf jaar lang bieden we cultuur, informatie en fijne ontmoetingen aan zonder subsidies,” klinkt het bij Youri en Willy.

“Al vijf jaar bieden we een warme broedplaats voor nieuw of gevestigd talent. Vijf jaar hebben we aandacht voor de buurt rondom ons en wat verder. Het waren vijf leerrijke jaren met veel… heel veel hoogtepunten.


Canedees op het podium
We starten de maand traditioneel met een SoLO-luisterconcert. Op donderdag 4 mei komt de Canadese Orit Shimoni terug naar LO Pétillante. Music Szene Berlin schreef over haar optreden: “this one you could miss, but that would be dumb.” Een waarheid als een koe en dus hebben we daar weinig aan toe te voegen.”

Alleen misschien nog dat Ingrid “Inneke 23″ Veerman enkele nummers van Orit nóg mooier komt maken. Op 9 mei iets heel anders: dan is er een info-avond van Fedasil en vzw Cirkant. Ze zijn op zoek naar buddy’s en gastgezinnen voor minderjarige vluchtelingen. Op 13 mei bouwt LO Pétillante een verjaardagsfeestje: vergeet u niet in te schrijven, want VOL is VOL. Verder op de kalender vind je nog een vernissage met concert van Yvette Ravell.”

Geen verdwaalde schapen meer
Er zijn ook nog veel mensen die nu pas van het bestaan horen, of die de naam wel kennen maar nog nooit langskwamen. Sinds kort is het wel een stuk eenvoudiger om LO Pétillante te vinden, dankzij de twee diepblauwe letters die de gevel van het woonhuis aan de straatkant sieren. (zie foto).

Bekijk de kalender en alle info over het verjaardagsfeest op www.lo-petillante.be.