Buurtwerkingen

Online buurtwerkingen:

Ranst Geeft !!: “Ranst Geeft” richt zich op Ranst (met deelgemeenten Broechem – Oelegem – Emblem ) en zijn 7 randgemeenten , Schilde, Zoersel, Zandhoven, Nijlen, Lier , Boechout en Wommelgem .
Er zijn ondertussen meer dan 2000 leden, geen enkele gemeenschappelijke vriend hebben is een criterium , woonplaats anders dan bovengenoemde ook.

Ge ze van Broechem als ge… : Weetjes over Broechem, vragen over de gemeente? Zoek je iets? Heb je iets gevonden? Organiseer je een evenement in de gemeente Ranst? Plaats het hier. Meer dan 600 leden.

Ge za van Ranst age: Iedereen, die in Ranst of de deelgemeentes woont of heeft gewoond, kan hier herinneringen en leuke anekdotes van vroeger kwijt… Meer dan 1000 leden.

Ranst – Verkoopt !!: Iedereen mag hier dingen te koop aanbieden. Meer dan 1000 leden.

Share a ride Groot Ranst: Share a Ride Groot Ranst is een carpool platform.
Dit vanuit Groot Ranst.   Je moet je verplaatsen in je lege auto en je vindt dat je zetels gevuld mogen worden, of je houdt van een babbeltje onderweg… post het hier!  Moest je op zoek zijn naar een lift, dan kan je dit ook gerust posten.
Laat weten wanneer en naar waar je moet en vindt gezamenlijk een pick-up point!

Wassertedoen in Oelegem? : De bedoeling van deze groep is dat we met z’n allen melden wat er dagelijks/wekelijks te doen is in Oelegem . Makkelijk dat we dan altijd op de hoogte zijn. Meer dan 700 leden.

Groot-Ranst beleef(t)(d): Een Facebookpagina met alle events die je op Uit In Ranst kan vinden en op Facebook.

Buurtwerkingen om elkaar in levende lijven te ontmoeten:

Buurthuis LO Pétillante Broechem: Dit buurthuis ontstond in 2012 toen het tegelmagazijn in de tuin van de oude tegelwinkel een facelift kreeg. Aanvankelijk was het de bedoeling om er een bescheiden atelier in te richten, maar uiteindelijk bleek de ruimte zó groot, dat er heel andere plannen ontstonden. Het magazijn zou een bruisende ontmoetingsplaats worden, tegen verzuring, eenzaamheid en egocentrisme. Youri en Willy hebben van het oude magazijn in hun tuin een reuzegrote woonkamer gemaakt waar plaats is voor ruim 100 personen.

Het idee was om de ruimte ter beschikking te stellen voor tal van toffe initiatieven zoals het repair-café, workshops, tafelvrienden…. LO Pétillante heeft ook een hart voor muziek. Ze bieden een ‘free’ podium voor beginners, maar ondersteunen ook meerdere malen per maand talentvolle bands door hen te boeken voor op hun kleine, gezellige podium. Maar er is voor iedereen wel iets te beleven: Kinder-vertel-theater, comedy, poëzie, try-outs… zolang het maar ‘vriendelijk’ en ‘kleinschalig’ is. Om mensen uit de buurt terug beter met elkaar in contact te brengen op een heel laagdrempelige manier organiseert LO Pétillante zowat elke vrijdag-avond een ‘open buurtcafé’ (soms met live-muziek). Jaarlijks doen ze een buurtfeest met barbecue, of ze gaan samen met geïnteresseerden op fiets/wandeltocht. Er hangt altijd een positieve sfeer door de fijne bezoekers en het eindeloze enthousiasme van de twee sociaal geëngageerde mensen achter deze toffe mini-cultuur-centrum/buurthuis/ontmoetingsplaats/…

De Garage: In het pittoreske Millegem heb je De Garage van Stefan Oorts. Try-outs, muziek, … kortom heel wat gezellige toestanden daar. In de garage kunnen er een vijfendertig kijkers plaats nemen. Ze staat vol spullen maar bij een optreden wordt het een echte black box en kunnen we er dat aantal toeschouwers plaatsen

JIPPAnimatie vzw: Een kleine garage, maar al grote namen zoals Michael van Peel, Steven Goegebuer, Gili, … en nog veel meer kwam al te gast. De opbrengst gaat jaarlijks naar een goed doel. Buurtbewoners en inwoners uit de gemeente zijn vaste klant. In 2017 organiseren ze ook voor het eerst een speelstraat met XL-games en een springkasteel.

Boeren en buren

Buurderij Wommelgem: Een netwerk van Buren die rechtstreeks bij de lokale Boeren kopen. Fruit, groente, vlees, zuivelproducten.
Buurderij Lier: Een netwerk van Buren die rechtstreeks bij de lokale Boeren kopen. Fruit, groente, vlees, zuivelproducten…

Of koop je fruit en groenten rechtstreeks aan de boerderij:

t Stalleke NotelteirsZo doopten de eerste klanten het zelfbedieningszaakje  in de Moorstraat 9, te Broechem. Het gamma bestaat uit kersen, appels, peren,  komkommers, vollegrondstomaten, courgettes, pompoenen, kerstomaatjes, verse vijgen,…en natuurlijkde zelfgeperste fruitsappen.

Kersen & Fruit Vets: Verse kersen, aardbeien, …  Maar ook ander fruit kan je er ontdekken in de Emblemseweg 52

Alhiers: Brood, patisserie, maar ook dranken zoals Gin. Francine en Patrick runnen sinds 2009 een bedrijf waar fruit centraal staat. Achter hun pittoreske woning en atelier staan 270 hoogstambomen. Meer dan honderd verschillende soorten fruit groeien er: perziken, kweeperen, pruimen, zoete en zure kersen, appelen en peren. Francine en Patrick hebben ook wijnstokken en verschillende soorten bessen. Hutveld 22, Emblem.

Lembi Fruit: Gekoelde fruit- en sapautomaten: Recht van bij de boer, vers en lekker voor een eerlijke prijs. Tijdens de zomer ook verse kersen en aardbeien. Broechemsesteenweg – 2520 Emblem (ter hoogte van huisnummer 130).

Ferme BeesHutveld 24A In ’t seizoen aardbeien, frambozen, bessen in de automaat.