CD&V/Wij Ranst: “Eenvoudige vraag zorgt voor politieke polemiek”

CD&V/Wij Ranst: “Eenvoudige vraag zorgt voor politieke polemiek”

RANST – Nog voor de gemeenteraad van april echt van start ging publiceerde CD&V/Wij Ranst hun interpellatie online op Facebook en hun website. Je kan dit bericht hier nalezen.

” Op onze vraag is het bestuur  in actie geschoten op donderdag 16 april via een persartikel. We betreuren zeer dat dit bestuur zo laat zelf inziet dat er een ernstige crisis aan de gang is,” staat er te lezen. Zowel enkele werknemers, Groen en N-VA Ranst reageerden op het facebookbericht en was teleurgesteld.

“Op onze vraag is gemeente in actie geschoten,” zegt CD&V/Wij Ranst. “Fout politiek spel,” zegt gemeente

“We vinden het een spijtig gebeuren hoe door een eenvoudige vraag, met alle goede bedoelingen en bezorgdheden voor onze burgers, er plots een politieke polemiek ontstaat,” zegt de partij CD&V/Wij Ranst nu op de website.

“Lof voor al het personeel”
“De vraag om meer aandacht te hebben voor alle burgers , ook diegenen die niet op digitale wijze bereikbaar zijn, is niet goed ontvangen bij het bestuur.”

“Nochtans heeft men na onze vraag beslist om via een persartikel mee te delen dat 20 medewerkers extra ingezet worden om alle 80-plussers te contacteren. Nogmaals alle lof voor het personeel,” wil de partij benadrukken.

“Voor ons is dit een goed antwoord op onze vraag en een verbetering van het bestaande aanbod, daar zijn we tevreden mee. Alleen spijtig te moeten vaststellen dat men onze bezorgdheid nu een “fout politiek spel” noemt. We hebben een antwoord gekregen op onze vraag en al de rest is naast de kwestie.”