CD&V/Wij Ranst: Heeft bedenkingen bij Groen Ranst hun post

CD&V/Wij Ranst: Heeft bedenkingen bij Groen Ranst hun post

RANST – CD&V/Wij Ranst vindt dan weer de reactie van Groen Ranst onterecht. Ze vinden zelfs dat ze de scholen in Ranst niet viseren, hun reactie is enkel op de post van Groen Ranst waar ze enkele bedenkingen bij hadden dat schepen voor Klimaat Luc Redig een school bezocht.

De reactie van CD&V/Wij Ranst:

We moeten hier toch even op terug komen om enkele zaken te verduidelijken.
Onze reactie is een gevolg van jullie FB post waar we enkele bedenkingen bij hadden. We willen in alle duidelijkheid melden dat we de school niet viseren in deze, geen enkele Ranstse school trouwens. We weten maar al te goed dat al onze scholen meer dan hun best doen om kwaliteit te leveren voor de leerlingen en alle respect verdienen.
Aangezien de klimaatschepen een nieuwe bevoegdheid is en u nog aan het werk bent om een klimaat beleidsnota te maken is het ons niet duidelijk wat de invulling was van dit lesuur.
Zonder een goedgekeurde beleidsnota door de gemeenteraad lijkt het ons moeilijk om klimaatstandpunten van het bestuur te gaan uitleggen aan de leerlingen. We weten dat je eraan werkt. Na de goedkeuring is het trouwens uw taak om deze te gaan uitleggen aan iedereen die het wil weten.
We juichen toe dat scholen initiatieven nemen om onze jeugd klimaat en milieubewust te maken, maar dan best met alle partijen. Op die manier krijgen de jongeren alle standpunten te horen en is het een meerwaarde in het kritisch denken van onze jeugd.
We hebben net als u het beste voor om onze scholen en jongeren mee te krijgen in het klimaatverhaal. Verbinden en samen werken zal tot meer en betere resultaten leiden. Vandaar willen we constructief meewerken om een breed gedragen standpunt te ontwerpen.
Andere alinea’s van uw opmerking doen hier niet ter zake en voor ons is bij deze de case closed.
Vriendelijke groeten,