CD&V/Wij Ranst interpelleert over wegenwerken, De Lijn, Sociale Woningen, wekelijkse markten en tweetaktmotoren

CD&V/Wij Ranst interpelleert over wegenwerken, De Lijn, Sociale Woningen, wekelijkse markten en tweetaktmotoren

RANST – Aanstaande maandag is het gemeenteraad. De partij CD&V/Wij Ranst gaat verschillende vragen stellen.

Zo wil Fernand Bossaerts het hebben over Meeting Mobile, het programma waarmee gemeenteraadsleden de agendapunten kunnen opvolgen. “Er wordt niet elke keer per mail een melding gemaakt van wijziging agenda. Wij zouden daarom willen vragen om het huishoudelijk reglement zodanig aan te passen dat bij elke publicatie en wijziging in Meeting Mobile de gemeenteraadsleden ook per mail hiervan op de hoogte worden gebracht.”

Wegenwerken en De Lijn
Ook wil Bossaerts het hebben over de vele wegenwerken. De partij dringt aan op betere communicatie tussen aannemers en technische dienst.

Gemeenteraadslid Tine Muyshondt wil het hebben over de klachten van De Lijn. Ze wil graag weten wat de stappen zijn die het bestuur zal nemen tegen de vervoersmaatschappij.

Christel Meeus wil het hebben over het interview op ATV met burgemeester Johan De Ryck. “Er werd gezegd dat er een samenwerking is met de Lierse Huisvestingsmaatschappij om een plan op te maken om het aantal te bereiken. Deze samenwerking was er echter al met het vorige bestuur. Het plan van aanpak werd goedgekeurd door het College op 06/09/2018. Onze vraag is dus of er nieuwe projecten op til staan? Zo ja, over hoeveel sociale woningen gaat het dan?”

Nieuwe bladblazers en bosmaaiers
“De nieuwe Vlaamse regering eist dat gemeenten niet langer tweetakttoestellen,zoals bladblazers, bosmaaiers en haagscharen,voor het onderhoud van openbaar groenmogen gebruiken. Deze moeten vervangen worden door schonere exemplaren, blijkt uit het regeerakkoord. Heeft de groendienst nog dergelijke toestellen in dienst? Zo ja, wanneer worden deze vervangen door milieuvriendelijke toestellen?”

Tot slot wil Christel Meeus ook bekijken of er met de lokale middenstand kan bekeken worden naar een wekelijkse markt.