CD&V/Wij Ranst kreeg geen antwoorden op bouwprojecten

CD&V/Wij Ranst kreeg geen antwoorden op bouwprojecten

RANST/GEMEENTERAAD – Op de vorig gemeenteraad, van maandag 19 oktober 2020, had oppositiepartij CD&V/Wij Ranst vragen over de bouwprojecten binnen de gemeente. Dat schrijft de partij op hun website:

“Op onze vraag naar info over allerlei grote bouwprojecten die in ontwikkeling zijn in Ranst, werden we door de bevoegde schepen doorverwezen naar de website van de gemeente of naar de colllegeverslagen. Deze zijn alleen voor de raadsleden te raadplegen,” zegt de partij.

“Groot is dan ook onze verwondering dat er 2 dagen later een krantenartikel verschijnt met de mededeling dat er een sociaal bouwproject komt in de Weidestraat te Emblem met 140 woongelegenheden. We wisten van het bestaan van een plan maar zonder concrete info. Wat in de krant staat zou men minstens ook op de raad kunnen meedelen menen wij.”

“Op de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) staan volgende maand wel bepaalde projecten geagendeerd. Spijtig dat het bestuur de gemeenteraadsleden niet wenst te informeren op de raad en al zeker niet op vraag van een oppositiepartij.”

Herbekijk en beluister dit punt:

NOTA van Nieuws Regio Ranst:

Vreemd dat de partij verwijst naar een krantenartikel enkele dagen voor de gemeenteraad, terwijl de info over de Weidestraat reeds op 9 oktober verscheen op onze website: