CD&V/Wij Ranst niet eens met keuze distributienetbeheerder

CD&V/Wij Ranst niet eens met keuze distributienetbeheerder

RANST – Afgelopen maandag op de gemeenteraad van Ranst werd er gestemd welke raadsleden er zullen zetelen in de verschillende intercommunales. Op punt 25 stond het wijzigen van Iveka naar Fluvius Antwerpen. Zij leveren elektriciteit en gas in onze gemeente.

Oppositiepartij CD&V/Wij Ranst is het niet meteen eens met deze beslissing.

“Het bestuur stelde met een zeer beperkte presentatie voor om over te stappen naar Fluvius Antwerpen. Deze keuze is zeer belangrijk voor onze inwoners omdat via deze intercommunale het distributienettarief wordt aangerekend. Momenteel staat nog niet vast of dit tarief hetzelfde blijft of zal stijgen,” zegt de partij op hun website.

“Groot was dan ook onze verwondering dat het bestuur op enkele vragen geen antwoorden kon geven. Dit punt verdagen was dan ook de logische keuze. We hopen nu snel op een toelichting waar zowel de specialisten van Fluvius als van Iveka de raadsleden op een onafhankelijke wijze informeren.”

Extra waakzaam voor burgers
“N-VA/Groen wilden dit punt er even snel doorjagen zonder overleg en info. Dit is volledig tegen hun eigen beleidsnota, en die net die openbaarheid wenst te promoten. We zijn dan ook achterdochtig dat deze keuze een zuivere politieke greep is op de distributie. De nieuwe intercommunale zal alleen bestaan uit N-VA besturen en zal gestuurd worden vanuit de Stad. Extra waakzaam zijn is hier zeker op zijn plaats voor CD&V/WIJRanst en de burgers,” klinkt het bij de partij.