CD&V/Wij Ranst voegt 5 extra punten toe aan gemeenteraad

CD&V/Wij Ranst voegt 5 extra punten toe aan gemeenteraad

RANST – De oppositiepartij CD&V/Wij Ranst voegt aan de gemeenteraad van komende maandag 20 januari vijf extra punten toe.

“Om de lokale economie te promoten willen wij voorstellen dat het bestuur samen met de Ranstse handelaars een systeem opzet van cadeaucheques,” zegt Christel Meeus. “We willen graag de mening hierover van het bestuur.

“In de pers lezen wij dat de gemeentes Schilde, Zandhoven, Zoersel en Ranst overwegen om te investeren in een zwembadproject,,” zegt Tine Muyshondt. “We willen graag de stand van zaken hierover.”

Slagboom en kruispunt Mollentstraat
“Wij mochten op de Knodbaan vaststellen dat er een slagboom is geplaatst zoals op de foto hieronder. Graag hadden wij vernomen wat de bedoeling hiervan is,” zegt Fernand Bossaerts.

Ook wil Bossaerts meer weten over de herinrichting van het kruispuntMollentstraat / Oostmalsesteenweg. De tijdelijke afsluiting had tot doel de verkeerssituatie veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers. “Na deze aanpassingen is het kruispunt opgenomen op de lijst van de gevaarlijke ‘zwarte’ kruispunten.Graag hadden wij vernomen welke stappen verder worden ondernomen,” vraagt hij zich af.

Tot slot merkt de partij op dat de collegeverslagen door de gemeenteraadsleden telkens te raadplegen zijn op meeting mobile de dag dat dit verslag is goedgekeurd, met name de dag van het volgend college. “Op de gemeentelijke website zijn al veel vroeger de beslissingen van het College te lezen.Waarom worden deze beslissingen al gepubliceerd vooraleer het verslag is goedgekeurd?”

Agenda gemeenteraad 20 januari 2020