CD&V/Wij Ranst wil meer weten over Knip Maas en Moor

CD&V/Wij Ranst wil meer weten over Knip Maas en Moor

RANST/GEMEENTERAAD – Op maandag 21 december is er de eerstvolgende gemeenteraad van Ranst. Ook deze keer kan je deze digitaal meevolgen op YouTube.

“Naast de bespreking van de aanpassingen in de meerjarenbegroting hebben we nog 3 extra punten op de agenda geplaatst,” zegt CD&V/Wij Ranst.

Gemeenteraadslid Fernand Bossaerts wil weten waarom hij niet mocht aanwezig zijn op de bewonersvergadering over de Abelebaan van 2 december. “Omdat door enkele betrokkenen gevraagd werd of ik, als gemeenteraadslid, aanwezig kon zijn tijdens die bijeenkomst heb ik de vraag gesteld aan het bestuur of ik deze vergadering mocht bijwonen. Dat werd mij door het bestuur geweigerd,” zegt Bossaerts.

“Het bestuur beloofde mij een opname te bezorgen van deze bijeenkomst. Die opname blijkt later een geluidsopname te zijn. Enfin, dat had het moeten zijn, want ik krijg enkele dagen later te horen dat de opname mislukt is.”

Ook wil het gemeenteraadslid weten waarom er een knip is aan Maas en Moor gemaakt. “Noch in het college, noch in de gemeenteraad vinden we hiervan iets terug. Graag vernemen we waar, wanneer, en door wie deze beslissing werd genomen?”

Tot slot wil Tine Muyshondt nog enkele vragen stellen over een reorganisatie van de sociale huisvestingsmaatschappijen. “We vernemen dat er naast de regiovorming ook een reorganisatie op Vlaams niveau van de sociale huisvestingsmaatschappijen nog dit jaar op het agenda staat.
In de vorige gemeenteraad keurden wij nog de nota goed ivm het sociaal objectief voor onze gemeente. Kan dit gevolgen hebben voor de goede samenwerking met de Lierse Huisvestingsmaatschappij? Is het bestuur hiervan al lang op de hoogte? Zijn er hierover al eerder gesprekken gevoerd? Waarom werd dit niet gemeld aan de raadsleden in de vorige gemeenteraad?”

Je kan de gemeenteraad maandag 21 december volgen via: https://youtu.be/xaOmykPJBVo