CD&V/Wij Ranst wil openbare markten in gemeente zien verschijnen

CD&V/Wij Ranst wil openbare markten in gemeente zien verschijnen

RANST – Heel wat markten in de regio kampen met minder en minder kramen, maar toch wil de partij CD&V/WijRanst dat er in onze gemeente een wekelijkse markt komt.

“Met ons thema ‘leefbare dorpen’ zijn we van mening dat een openbare markt een meerwaarde betekent voor onze dorpen. We vragen dan ook aan het bestuur om onze vraag ter harte te nemen,” klinkt het bij de partij.

“Een markt is steeds een sociaal gebeuren dat de bewoners dichter bij elkaar brengt. Dit is op zich al een mooi gegeven. Tegelijk worden de plaatselijke handelaars hierbij betrokken en ook de “korte keten” kan meegenomen worden in het verhaal.”

Bestuur moet samenzitten met middenstand
“Markten zijn toekomstgericht een goede investering voor de leefgemeenschappen. Ze zijn te voet of met de fiets bereikbaar en dus in het teken van het klimaat een pluspunt,” laat de partij weten.

“We hopen dan ook dat het bestuur de middenstandsverenigingen en alle overkoepelende organisaties mee zal betrekken in de verdere uitwerking van ons idee. We zien uit naar het standpunt van het bestuur.”