Chiro, school en voetbalclub willen gezin uit asiel helpen

Chiro, school en voetbalclub willen gezin uit asiel helpen

BROECHEM – Chiro Broechem, VBS de Springplank en KFC Broechem slaan de handen in elkaar om mama Astride en haar kinderen in ons land te houden.

Vier jaar geleden is Astride samen met haar kinderen toegekomen in Fedasil te Broechem. Gevlucht uit haar thuisland op zoek naar een veilige plek voor zichzelf en haar kinderen. Met vallen en opstaan zochten Astride en haar kinderen hun weg in onze gemeenschap. De oudste kinderen gingen naar school en leerden al snel onze taal. Ook buiten de schoolmuren probeerden ze zich te integreren. Levi en Messi zijn al 4 jaar lid van Chiro Broechem en samen met oudste broer Daniël voetballen ze ook al 3 seizoenen bij KFC Broechem. Astride zelf volgt ook al 3 jaar nederlandse les. 

Asielaanvraag werd geweigerd
“Al bijna 4 jaar loopt de asielaanvraag voor Astride en haar gezin. Al die tijd dacht Astride dat haar kansen om asiel te krijgen vergrootte. Helaas, vorige week kreeg ze te horen dat haar asielaanvraag geweigerd wordt. Een mokerslag voor het gezin. Dergelijke dossiers mogen nooit mensen zolang in onzekerheid houden en kinderen plots wegrukken van hun klasgenootjes en vrienden.”

“Wij, als betrokken ouders van klasgenootjes Levi en Messi, school De Springplank, leiding Chiro Broechem en voetbalclub KFC Broechem willen nu onze krachten bundelen om dit onrecht aan te vechten en alle kansen te benutten om Astride en haar jongens hier te kunnen houden bij ons. Wij willen niet blijven toekijken vanaf de zijlijn. Want voor ons zijn zij allemaal één van ons!”

“Daarom hebben we dit project opgestart. We willen geld inzamelen om het gezin financieel te helpen om dit onrecht aan te vechten en een duwtje in de rug te geven.”

Daartoe werd een go fund me gestart op de website “GoFundMe”. Ondertussen werd al bijna 5000 euro ingezameld.