Cijferupdate Vaccinatiecentrum Pallieterland

Cijferupdate Vaccinatiecentrum Pallieterland

REGIO – “Tot nu toe zijn er 24 354 vaccins gezet en telden we 524 no-shows. De uitnodigingen voor de week van 10 mei zijn voor meer dan de helft bestemd voor tweede dosissen. Zit je te wachten op de uitnodiging voor je eerste prik? Dan hou je hier best rekening mee. Momenteel worden er nog steeds 65-plussers én risicopatiënten uitgenodigd,” laat het centrum weten voor de inwoners van Berlaar, Duffel, Ranst, Lier en Nijlen.

Thuisvaccinatie met Johnson & Johnson
“Afgelopen woensdag werden de eerste Johnson & Johnson-vaccins geleverd en door onze twee mobiele teams direct toegediend bij mensen thuis. Momenteel vormt de thuisvaccinatie via mobiele teams en huisartsen een belangrijke focus. We willen immers dat deze zeer kwetsbare doelgroep zo snel mogelijk beschermd is.”

Risicogroepen
“Omdat risicopatiënten nog steeds toegevoegd kunnen worden aan de vaccinatiedatabank, is het zeer moeilijk te voorspellen hoe snel het vaccinatiecentrum hierin kan vorderen. Bovendien werden zwangere vrouwen toegevoegd aan de risicogroep. Vanaf 3 mei zullen zij via hun huisarts in de databank opgenomen kunnen worden. Ze worden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum. Dit is goed nieuws voor de zwangere vrouwen, die een hoger risico lopen op een ernstig verloop van COVID-19.”