Cijferupdate van het vaccinatiecentrum Pallieterland

Cijferupdate van het vaccinatiecentrum Pallieterland

CORONA – “Er zijn al 14 309 vaccins gezet en we telden 327 no-shows. De uitnodigingen voor de week van 26 april zijn allemaal vertrokken,” laat het vaccinatiecentrum weten.

“In totaal worden er dan 3344 mensen gevaccineerd in VC Pallieterland. Daarmee zitten we ondertussen aan geboortejaar 1955. Er werden ook al personen met onderliggende aandoeningen uitgenodigd (meer info).”

Maak zelf je afspraak voor vaccinaties in de week van 26 april
Word je gevaccineerd in de week 26 april? Dan maak je zelf een afspraak. Surf naar www.laatjevaccineren.be/registratie en meld aan met je vaccinatiecode. “Bied (groot)ouders, vrienden, familieleden… hulp aan als je weet dat zij hier niet zo bedreven in zijn. Of vraag zelf hulp als het jou niet lukt. Op die manier willen we vermijden dat het callcenter opnieuw overbevraagd wordt, met lange wachttijden tot gevolg.”

Thuisvaccinatie
“Voor de thuisvaccinaties, waarmee we starten vanaf de week van 19 april, wordt gebruik gemaakt van Johnson & Johnson. Van dit vaccin volstaat één prik, wat maakt dat we ook maar één maal voor deze logistieke uitdaging staan.”

“Als je je niet kan of mag verplaatsen, is thuisvaccinatie een mogelijkheid. De huisartsen maken een lijst van mensen die in aanmerking komen om thuis gevaccineerd te worden. Dat gebeurt op basis van medische criteria die vooraf bepaald zijn (onder andere risico voor transport of besmetting omwille van een medische behandeling of ziekte, dementie en bedlegerigheid). Krijg je toch een uitnodigingsbrief en denk je te voldoen aan de medische criteria voor thuisvaccinatie? Neem contact op met je huisarts.”

Reservelijsten
“In de week van 5 april daagden 60 mensen niet op voor hun vaccinatie. Om deze vaccins niet verloren te laten gaan, werken we voorlopig nog steeds enkel en alleen met onze eigen reservelijsten.”

“Vaccinatiecentrum Pallieterland is wel kandidaat om ook met Qvax, de Vlaamse reservelijst, te werken. Van zodra dit het geval is, zullen we dit ook communiceren. Meer info.”

Tevredenheid
“Na je bezoek aan het vaccinatiecentrum kan je een tevredenheidsenquête invullen. De resultaten hiervan helpen ons om de werking bij te sturen waar nodig. We doen graag een extra oproep aan iedereen die langskomt om na afloop ook de vragenlijst in te vullen.”

“We zijn erg blij met de vele overwegend positieve reacties die we tot nu toe hebben ontvangen. Ze zijn een hart onder de riem voor de medewerkers er alles aan doen om de vaccinaties vlot te laten verlopen.”