Clublokaal van roeiclub The Oar krijgt inhuldiging op Netedag

Clublokaal van roeiclub The Oar krijgt inhuldiging op Netedag

REGIO – De kleine Nete wordt beetje bij beetje één van de mooiste rivieren van ons land. Toch is deze vrij onbekend bij het grote publiek. Daarom zetten Vlaanderen, Provincie Antwerpen, de regionale landschappen en tal van lokale partners de vallei van de Kleine Nete tijdens de Netedag op zondag 22 september feestelijk in de kijker.

 Gevarieerd programma voor natuurliefhebbers, sportfanaten, gezinnen en levensgenieters
“Met meer dan 40 gratis activiteiten op 7 prachtige locaties willen we de veelzijdigheid van dit unieke rivierenlandschap in de kijker zetten”, aldus Kirsten Schoonaert, projectcoördinator Kleine Nete en Sandra Franck van Integraal Waterbeleid Netebekken. “We tonen niet alleen de realisaties in Landschapspark Pallieterland nabij de standsrand van Lier, maar focussen ook op de belangrijkste water- en natuurfuncties van ‘de Vallei van de Kleine Nete’ in Lier, Nijlen, Ranst en Zandhoven.

Drakenboot, demo krabben vangen, kajakinitiaties en een getijdenshow
Gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Milieu en Natuur, Waterbeleid en Toerisme voegt hier aan toe dat elke locatie een andere insteek heeft. Zo is er in Lier aan hetstadspark Netelaan een feestelijke evenementenweide met zicht op het Begijnhof, bootjes op de Binnennete, livemuziek, een getijdenshow, heerlijke hapjes en drankjes en een uitstap naar landschapspark Pallieterland met het speelbos en het overstromingsgebied Polder van Lier dat dit najaar een upgrade krijgt. Op Emblembrug aan roeiclub The OAR maakt de Netedag de oversteek naar allerlei water- en wandelactiviteiten. Zo vindt er een Oxford Regatta plaats, waarna je zelf mag roeien, suppen, meevaren met de Blauwe Reiger of genieten van een overheerlijke vers gebakken pizza. Aan Molternetebrug op de grens van Nijlen, Ranst en Zandhoven duik je het lokale natuurschoon van het Viersels gebroekt in, neem je een kijkje naar het waterleven, kan je een demo krabben vangen bijwonen en ontdek je met een 3D-bril op je neus hoe de nieuwe brug er uit zal zien.

 Treintjes, boot, huifkar of fiets op autoloze zondag
Omdat het autoloze zondag is, rijden er gratis treintjes en een huifkar. De Vlaamse Waterweg nv stelt voor een deel van de verplaatsing over het water haarbootter beschikking. Verder kan je ook met de fietseen uitgestippeld parcours volgen zodat je niets hoeft te missen.

Praktisch:

Zondag 22 september van 11 uur tot 18 uur
Met activiteiten en haltes in Lier, Nijlen, Ranst en Zandhoven.
Wie met de auto komt, kan parkeren op de aangeduide parkeerweides.

Het volledige programma, de verschillende locaties en de vervoersmogelijkheden vind je op WWW.NETEDAG.BE