Covid-19 test voor reizigers in HeiligHart Ziekenhuis Lier

Covid-19 test voor reizigers in HeiligHart Ziekenhuis Lier

LIER – Ga je naar het buitenland? Dan kan je vanaf nu terecht in het ziekenhuis van Lier voor een Covid-19 test. Weliswaar tegen betaling. Afhankelijk van het land naar waar je reist, zal je namelijk gevraagd worden een negatieve Covid-19 test te kunnen voorleggen.

“De Covid-19 test wordt afgenomen in onze wiscontainer, die zich op de bezoekersparking van het ziekenhuis bevindt. Aanmelden en inschrijven gebeurt in de wiscontainer zelf, je hoeft je niet naar de centrale inkomhal van het ziekenhuis te begeven.”

“Het afnemen van een Covid-19 test is enkel mogelijk na afspraak op weekdagen tussen 14u en 15u, op zaterdag tussen 7u30 en 8u30. Op zondag is onze wiscontainer gesloten. Een afspraak maken doe je telefonisch via 03 491 26 60, elke werkdag tussen 8u30 en 16 uur. Opgelet: op vrijdag 21 mei is de wiscontainer gesloten.”

“Voel je je ziek op de dag van je afspraak? Gelieve dan niet naar het ziekenhuis te komen en je afspraak te annuleren of te verplaatsen.  De kostprijs van een PCR-test bedraagt 70 euro.”

“Het resultaat van je test krijg je via mail en is dezelfde dag nog beschikbaar. Je hoeft dus niet telefonisch contact op te nemen met het ziekenhuis. Bijgevoegd in de mail vind je jouw internationaal geldend testbewijs dat je zal moeten voorleggen om naar het buitenland te kunnen.”