Culinair Wandelen in Ranst en omgeving

Culinair Wandelen in Ranst en omgeving

RANST/LILLE/MALLE/ZANDHOVEN/ZOERSEL – Van 21 oktober 2016 tot 16 april 2017 kan je genieten van een wandeling in het Land van Playsantiën. Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel verwelkomen je graag voor overheerlijke wandeltochten. Bij de lokale recazaken krijg je een smaakvol voor-, hoofd- en nagerecht voorgeschoteld voor 29 euro per persoon. Dit is enkel mogelijk na reservatie. Tijdens deze wandelingen maak je kennis met de prachtige omgeving.

In Ranst kan je genieten van een culinaire wandeling langs cultureel erfgoed in Oelegem – 8,2 km

In de nabijheid van de E34 kan je genieten van het pittoreske Oelegem, een deelgemeente van Ranst. Bewonder onderweg zeker het majestueuze kasteeldomein Vrieselhof in neo-Vlaamse renaissancestijl. Dit provinciaal domein is gelegen in de vallei van het Groot Schijn. Diverse biotopen zorgen voor een gevarieerd landschap doorheen de seizoenen.

Het voormalige koetshuis (de Remise) van het kasteel Vrieselhof verzorgt het voor- en nagerecht. De ideale stek om te lunchen is de voormalige brouwerij ‘den Bol’ (1688), centraal gelegen in Oelegem.
Op de wandeling passeer je ook langs de Antwerpse Antitankgracht. Deze gracht werd aangelegd tussen 1937 en 1939 als een militair bouwwerk. Dit gebied is geëvolueerd naar een groot natuurgebied van dieren en planten. In de onmiddellijke nabijheid van de gracht vind je ook nog forten en bunkers en allerhande bouwwerken die destijds een militair doel dienden. Combineer deze prachtige wandeling met volgende Kempense gerechten en je zal Oelegem met zijn rijke verleden voor altijd blijven herinneren!

Voor meer info kan u hier terecht: https://www.ranst.be/product/307/land-van-playsantien—culinair-wandelen