Winterwandeling ‘Naar het Schijn(t)’

Winterwandeling ‘Naar het Schijn(t)’

OELEGEM/SCHILDE – Naar jaarlijkse traditie organiseert ook dit jaar de Raad Toerisme in de schoot van het Land van Playsantiën een ludieke winterwandeling. Op zondag 31 januari 2016 gaat deze winterwandeling door in het prachtige natuurgebied van de Schijnvallei, op de grens van Oelegem en Schilde.

Naar het schijnt dateert de eerste vestiging op het huidige Schildehof van 1106. De natte beemden rond het Schijn werden omgevormd tot een park. De laatste bewoner van het kasteel was Baron Henri Van de Werve. Hij kon op zijn minst een ‘zonderling’ genoemd worden, naar het schijnt. Naast het park bevindt zich beschermd natuurgebied. Iets verder wandelen we tussen weiden en door statige dreven. Uiteraard zijn er ook dit jaar lekkere proevertjes onderweg voorzien.

Na de winterwandeling kan je eventueel genieten van een driegangenmenu. Dit kost 15,00 euro/volwassene of 10,00 euro/kind, de wandeling kost 4 euro. Inschrijven voor het menu is verplicht!

Praktisch
Vertrek: Tussen 13 en 15 uur aan GLS De Driehoek, Schildesteenweg 12, 2520 Oelegem
Aan het vertrekpunt is voldoende parking voorzien.

Prijs:
Deelname aan de wandeling: 4 euro per persoon (voor zowel volwassenen als kinderen).
Bij voorkeur inschrijven online.

Deelname aan de wandeling + driegangenmenu: 19 euro voor volwassenen, 14 euro voor kinderen tot 12 jaar.Verplicht inschrijven online.

Enkel voor deelname aan de wandeling kan inschrijven en betalen ook ter plaatse de dag zelf gebeuren.
Meer informatie: Dienst Toerisme Ranst, Karen Wallebroek, Antwerpsesteenweg 57, 2520 Ranst, 03 225 34 19, karen.wallebroek@ranst.be