De wereld proeven met Força Brasil tijdens wandeling

De wereld proeven met Força Brasil tijdens wandeling

EMBLEM – Je kan de wereld proeven dankzij de culinaire wandeling doorheen Emblem via meerdere trajecten (tot 8 km) waarbij deelnemers 5 maal halt houden voor aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en een hapje achteraf. Verschillende verenigingen actief rond ontwikkelingssamenwerking ontvangen de deelnemers op die tussenstops.

Wereld Delen Internationaal, met hun zetel in Broechem zal aanwezig zijn op de culinaire wandeling ‘Proef de Wereld’ op zondag 17 april.  Wereld-Delen zal er zijn met hun eigen project Voedselhulp in Campestre, dat er waar gemaakt kan worden dankzij de samenwerking met Força Brasil. Dat is een ngo die in verschillende steden in Zuid-Brazilië actief is. “Twee vrijwilligers van Wereld-Delen zijn actief in die werking en namen in 2015 zelf deel aan de voedselbedeling,” zegt Chris Nollet. “De voedselbedeling was noodzakelijk omdat de Sociale diensten in Brazilië haar voedselhulp stopzette om de kosten van het Wereldkampioenschap Voetbal en de Olympische zomerspelen te kunnen organiseren.

Nemen ook deel aan deze wandeling: 11.11.11, Missiekringen, Sterzangers, Chilumba, Chico Latino, WD Internationaal, Vrienden van Tahanang en de Wereldwinkel van Ranst.

Praktisch

Zondag 17 april
Vertrek tussen 10 en 12u30
Chiro Emblem, Sint Gummarusveld 5, Emblem
nelly.mertens@ranst.be
Deelname: 15 euro
Tot 14 jaar: 8 euro